facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019

Μανωλάδα: Μειωμένες ποινές για τις «ματωμένες φράουλες»

Σε 8 χρόνια κάθειρξης, με ποινή εξαγοράσιμη, καταδικάστηκε ο άνδρας που πυροβόλησε τους μετανάστες-εργάτες γης στη Μανωλάδα, μετά τη νέα συνεδρίαση του δικαστηρίου χθες, στην Πάτρα.

Σύμφωνα με το thebest.gr, έξι χρόνια μετά το απίστευτο συμβάν στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας, το 2013, όταν 35 εργάτες δέχθηκαν πυροβολισμούς επειδή ζήτησαν τα δεδουλευμένα τους, η χθεσινή απόφαση του δικαστηρίου βάζει οριστικό τέλος στην υπόθεση.

Σε πρώτο βαθμό, ο άνδρας που παραδέχθηκε ότι υπυροβόλησε από την πρώτη στιγμή, είχε καταδικαστεί σε 14 χρόνια κάθειρξη, έμεινε στη φυλακή για 15 μήνες και στη συνέχεια υπήρξε μετατροπή της ποινής του σε εξαγοράσιμη (5 ευρώ για κάθε ημέρα της ποινής του).

Το δικαστήριο σήμερα μείωσε την ποινή που του επιβλήθηκε πρωτόδικα, καθώς του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς. Η εισαγγελέας είχε προτείνει να προσφέρει κοινωφελή εργασία, αλλά θα δώσει τελικά τα χρήματα που αντιστοιχούν την ποινή τους.

Για το ζήτημα της εμπορίας ανθρώπων, οι εργάτες έχουν δικαιωθεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Χθες, δήλωσαν ικανοποιημένοι από την καταδίκη του δράστη από το δικαστήριο, αν και μειωμένη. Λόγω του περιστατικού, οι παθόντες νομιμοποιήθηκαν και πήραν άδεια παραμονής.

Αναγκάστηκε να μετακομίσει στην Αγγλία

Έξι χρόνια μετά, ο δράστης αναγκάστηκε να φύγει στην Αγγλία, ως οικονομικός μετανάστης. Όταν βγήκε από τη φυλακή, εμφανίστηκε μετανιωμένος για ότι είχε κάνει δεν ξαναπάτησε ποτέ σε φραουλοχώραφο. Αρχικά εργαζόταν μαζί με τους γονείς του οι οποίοι ασχολούνταν με ζώα ενώ στην συνέχεια πήρε τελείως διαφορετικό δρόμο λόγω της οικονομικής κρίσης.

Στην Αγγλία, εργάζεται ως μάγειρας σε κάποιο ελληνικό εστιατόριο. Μάλιστα έχει δημιουργήσει οικογένεια και έχει αποκτήσει και ένα παιδί. Σήμερα ο ίδιος δεν βρισκόταν στη δικαστική αίθουσα και τον εκπροσωπούσε ο δικηγόρος του.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news