facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

Ισραήλ: Απαγγέλθηκαν επισήμως οι κατηγορίες στον Νετανιάχου για τα σκάνδαλα διαφθοράς

Επίσημες κατηγορίες κατά του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, απηύθυνε σήμερα ο γενικός εισαγγελέας του Ισραήλ, για μια σειρά από σκάνδαλα διαφθοράς.

Συγκεκριμένα, ο γενικός εισαγγελέας Avichai Mandelblit εξέδωσε κατηγορητήριο, με το οποίο κατηγορεί τον Νετανιάχου για απάτη, απιστία και δωροδοκία.

Ο Νετανιάχου, από την πλευρά του, αρνείται κάθε αδίκημα και λέει ότι είναι θύμα σε ένα «κυνήγι μαγισσών».

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι ποινικές διώξεις δεν θα υποχρεώσουν τον Νετανιάχου να παραιτηθεί, ωστόσο μπορούν να αυξήσοπυν γύρω του τις πολιτικές πιέσεις για να το πράξει.

Σε μία από τις υποθέσεις ο Νετανιάχου κατηγορείται ότι ο ίδιος και η σύζυγός του Σάρα έλαβαν δώρα από τον Άρνον Μίλχαν, παραγωγό του Χόλιγουντ και Ισραηλινό υπήκοο και από τον Αυστραλό δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία Τζέιμς Πάκερ. Αυτά τα δώρα φέρεται να περιελάμβαναν σαμπάνιες και τσιγάρα.

Άλλη κατηγορία είναι ότι ο Νετανιάχου ζήτησε από τον Άρνον Μόζες, εκδότη της μεγαλύτερης εφημερίδας του Ισραήλ, της Yediot Ahronot, να τον παρουσιάζει θετικά, με αντάλλαγμα μέτρα για τον περιορισμό της αντίπαλης εφημερίδας Israel Hayom.

Η δίωξη με κωδική ονομασία από τις δικαστικές αρχές «φάκελος 4.000», αφορά την υπόθεση του τηλεπικοινωνιακού ομίλου Bezeq. Ο Νετανιάχου φέρεται ότι προσπάθησε να διασφαλίσει ότι θα είχε ευνοϊκή μεταχείριση από τον ενημερωτικό ιστότοπο Walla, σε αντάλλαγμα για τις χάρες που έκανε στον όμιλο αυτό, ο οποίος θα μπορούσε να έχει αποκομίσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια.

Η συγκεκριμένη απόφαση αυξάνει περισσότερο την αβεβαιότητα στο Ισραήλ σχετικά με τον επικεφαλής της νέας κυβέρνησης, με τη χώρα να παραμένει βυθισμένη στο πολιτικό χάος, έπειτα από δύο εκλογικά αποτελέσματα που δεν έδωσαν ξεκάθαρη λαϊκή ετυμηγορία.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news