facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

Ποινικός Κώδικας: Αποσύρεται η διάταξη για την βλασφημία

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας ανακοίνωσε ότι τελικά θα αποσυρθεί η διάταξη για την κακόβουλη βλασφημία που υπήρχε στον νέο Ποινικό Κώδικά και προκάλεσε αντιδράσεις.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο κ. Τσιάρας απέδωσε την επαναφορά της συγκεκριμένης διάταξης σε μία «προσπάθεια προστασίας των δικαιωμάτων θρησκευτικών μειονοτήτων», που κάνει η κυβέρνηση, καθώς βρισκόμαστε, όπως είπε, «μπροστά σε γεγονότα που εξελίσσονται με αρνητικό τρόπο στην ελληνική κοινωνία και μιλώ για την αντιπαράθεση μεταξύ ομάδων μεταναστών που εγκαθίστανται στην ενδοχώρα και δημιουργούνται εντάσεις.

Σημείωσε ακόμη ότι τουλάχιστον πέντε ευρωπαϊκές χώρες έχουν ανάλογη διάταξη. Αλλά όπως είπε η κυβέρνηση δεν θέλει να χαθεί η ουσία και από τη στιγμή που υπήρξαν τόσο έντονες αντιδράσεις η διάταξη θα αποσυρθεί. Νωρίτερα είχε προαναγγείλει ότι επανεξετάζεται το θέμα.

Eν τω μεταξύ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ερωτηθείς για την απόσυρση της διάταξης είπε ότι αυτή είχε μπει εκ παραδρομής. «Είναι υγιές οι υπουργοί να βγάζουν τέτοιες διατάξεις», πρόσθεσε, ενώ για το θέμα των ωρών κοινής ησυχίας επισήμανε ότι η κυβέρνηση θέλει να εφαρμόζονται οι κανόνες που προβλέπονται για την ηχορύπανση στους χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος. «Εμείς δεν θα πούμε στους Έλληνες τι ώρα θα βγουν έξω και τι ώρα θα διασκεδάσουν», ξεκαθάρισε, ενώ απαντώντας σε άλλη παρεμφερή ερώτηση είπε «δεν θα αλλάξουμε εμείς το ωράριο».

naftemporiki

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news