facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

Θεοδωρικάκος σε δήμαρχο Ανατολικής Σάμου: Τα προβλήματα δεν λύνονται με παραιτήσεις – Θα σε στηρίξουμε

Την παραίτησή τους αποφάσισαν να υποβάλλουν χθες, Τετάρτη βράδυ, ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος και το δημοτικό Συμβούλιο, καθώς αντέδρασαν στα μέτρα της κυβέρνησης για την δημιουργία κλειστού κέντρου για την στέγαση μεταναστών, χωρητικότητας 5.000 και πλέον ανθρώπων.

«Θέτω την παραίτησή μου αν δεν παρθεί πίσω η απόφαση μετατροπής ενός νησιού σε ανοιχτή φυλακή. Σταθείτε δίπλα μου. Ο κόσμος με έβγαλε δήμαρχο και θα με ρίξει το σύστημα. Νιώθω περήφανος που επί 2 ½ μήνες υπηρέτησα ως δήμαρχος» ανέφερε ο κ. Γιώργος Στάντζος κατά τη διάρκεια του έκτακτου δημοτικού συμβουλίου. «Παραιτούμαστε και εμείς αν παραιτηθεί ο δήμαρχος. Και η δική μας παραίτηση είναι δεδομένη» είπε από την πλευρά του και ο κ. Νίκος Κατρακάζος.

Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, έπειτα από τις απειλές περί παραίτησης δημάρχου και δημοτικού συμβουλίου, αποφάσισε να παρέμβει και να επικοινωνήσει με τον κ. Στάντζο δια τηλεφώνου, προσπαθώντας να τον μεταπείσει.

«Δήμαρχε, τα προβλήματα δεν λύνονται με παραιτήσεις. Είμαστε όλοι από την ίδια πλευρά του λόφου. Θα σε στηρίξουμε και θα στηρίξουμε και τη Σάμο με όλες τις δυνάμεις μας», είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Θεοδωρικάκος στον κ. Στάντζο. Ακόμη, ο υπουργός Εσωτερικών διαβεβαίωσε τον δήμαρχο ότι η δομή για τους πρόσφυγες και μετανάστες θα φιλοξενεί μέχρι 5.000 ανθρώπους, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί να είναι και λιγότεροι.

Μετά την τηλεφωνική επικοινωνία και τις διαβεβαιώσεις του κ. Θεοδωρικάκου, σύμφωνα με πληροφορίες ο δήμαρχος εξετάζει εκ νέου το ενδεχόμενο της παραίτησης, με πιο πιθανό σενάριο να μην την υποβάλει.

mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news