facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019

Επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ: Πόλεμος κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ παραμονές της επετείου για το Πολυτεχνείο

Στο κόκκινο βρίσκεται το θερμόμετρο της πολιτικής αντιπαράθεσης μετά την επέμβαση της αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ, την απόφαση της Συγκλήτου να κλείσει το Πανεπιστήμιο μέχρι τις 17 Νοεμβρίου και τα σημερινά επεισόδια έξω από την Σχολή. Η παρουσία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο μια ημέρα μετά την αποκάλυψη της «γιάφκας - ορμητήριο» των αναρχικών έδωσε την αφορμή στην κυβέρνηση να εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ το οποίο και κατηγόρησε ευθέως ότι ταυτίζεται με τους μπαχαλάκηδες και οτι ουσιαστικά με την στάση τους πυροδοτούν ένα εκρηκτικό κλίμα ενόψει και της επετείου για το Πολυτεχνείο. 

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ αποδίδει τις επεμβάσεις της Αστυνομίας στο «φιάσκο» όπως χαρακτηρίζει τη διαχείριση του προσφυγικού υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση επιχειρεί έναν επικίνδυνο επικοινωνιακό αντιπερισπασμό. 

Μέσα σε αυτό το εκρηκτικό κλίμα προβεβλημένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο πρώην υπουργός Κώστας Γαβρόγλου καλεί τον κόσμο να κατέβει στην ΑΣΟΕΕ. «Πάμε τώρα στο ΟΠΑ. Όσες και όσοι μπορούμε. Μην χάνουμε ώρα» έγραψε χαρακτηριστικά ενώ την ίδια ώρα η νεολαία του κόμματος μιλά για επίθεση της κανονικότητας στη Δημοκρατία! 

Αξιοσημείωτο είναι όμως το γεγονός ότι σε όλες τις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και των στελεχών του δεν γίνεται καμία αναφορά για το γεγονός ότι το Οικονομικό Πανεπιστήμιο είχε μετετραπεί σε... ορμητήριο και εργαστήριο κατασκευής βομβών μολότοφ.

Ο Στέλιος Πέτσας

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος με εφορμή τη στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την κατάσταση στα Πανεπιστήμια. Ο Στέλιος Πέτσας σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει για μια ακόμη φορά να ταυτιστεί με τους μπαχαλάκηδες και ότι η κυβέρνηση μαζί με τους πολίτες θα ανοίξει και θα δημι8ουργήσει συνθήκες ασφάλειας στα Πανεπιστημία.

Αναλυτικά η δήλωσή του:  «Η Κυβέρνηση και οι πολίτες θέλουν ανοιχτά Πανεπιστήμια και ανοιχτά μυαλά. Οι μόνοι που θέλουν κλειστά Πανεπιστήμια και σκουριασμένα μυαλά, είναι οι γνωστοί «μπαχαλάκηδες» που τα μετέτρεψαν σε άσυλα ανομίας. Χθες η Αστυνομία, ακούγοντας τη φωνή αγωνίας φοιτητών και καθηγητών που έβλεπαν το Πανεπιστήμιό τους να μετατρέπεται σε κέντρο ανομίας, εξάρθρωσε γιάφκα στα υπόγεια του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ). Από τον, λαλίστατο κατά τα άλλα, ΣΥΡΙΖΑ δεν ακούσαμε κουβέντα. Όχι μόνο αυτό. Σήμερα είδαμε στελέχη του να πρωτοστατούν σε διαδηλώσεις προκειμένου να συνεχιστεί η ίδια νοσηρή κατάσταση. Η σημερινή ένοχη στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε ότι η προηγούμενη Κυβέρνηση υπέθαλψε επί 4,5 χρόνια αυτές τις συμπεριφορές. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει πάλι να ταυτιστεί με τους μπαχαλάκηδες. Η στάση του εξοργίζει την ελληνική κοινωνία και τη συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών. Η ιστορία τους ξεπέρασε. Οι Έλληνες πολίτες στις γειτονιές και οι φοιτητές στα Πανεπιστήμια θα αισθανθούν και πάλι ασφαλείς και ελεύθεροι από τη φασιστική επιβολή της άποψης ισχνών μειοψηφιών».

ΟΝΝΕΔ: Το πάρτι ανομίας τελείωσε

«Η χθεσινή επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας στο κτίριο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών δεν είναι τίποτε περισσότερο ή λιγότερο από την εφαρμογή του νόμου» επεσήμανε σε ανακοίνωσή της η ΟΝΝΕΔ. Και σημειώνει: «Εδώ και μερικούς μήνες, χάρη στη γενναία απόφαση της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, το άσυλο της ανομίας και της παραβατικότητας ανήκει στο παρελθόν. Ό,τι ισχύει σε όλους τους δημόσιους χώρους ανά την Επικράτεια ισχύει πλέον και εντός των πανεπιστημίων.

Η νομιμότητα επιστρέφει και τα πανεπιστήμια παραδίδονται σε αυτούς που πραγματικά έχουν θέση σε αυτά, τους φοιτητές και τους ακαδημαϊκούς. Τα «ευρήματα» της χθεσινής επιχείρησης στην ΑΣΟΕΕ προορίζονταν για επιθέσεις και καταστροφές σε βάρος συμπολιτών μας και δε θα έπρεπε να αποτελεί είδηση η είσοδος της αστυνομίας σε πανεπιστημιακό χώρο όταν σε αυτόν τελούνται αξιόποινες πράξεις. Για κάτι, λοιπόν, που αποτελεί απλώς μια επιχείρηση ενάντια στα άβατα της παραβατικότητας, η μόνη υγιής αντίδραση είναι ένα μπράβο στην αστυνομία. Οποιαδήποτε άλλη, ειδικά από βουλευτές, αποτελεί συνενοχή. Σε αυτό το ζήτημα δεν υπάρχουν ίσες αποστάσεις ούτε γκρίζες ζώνες, υπάρχει μόνο η εφαρμογή του νόμου.

Η ΟΝΝΕΔ και η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ δεν φοβούνται να υπερασπιστούν τη νομιμότητα στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ειδικά τώρα που οι πάγιες προτάσεις μας γίνονται πραγματικότητα από την κυβέρνηση. Δεν τρομοκρατούμαστε από τον επιθανάτιο ρόγχο ενός συστήματος που αντιλαμβάνεται πλέον πως οι μέρες της ασυδοσίας τελείωσαν.

Θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες καθημερινά δίνοντας τη μάχη της λογικής. Και θα την κερδίσουμε γιατί έχουμε στο πλευρό μας τη συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών που θέλουν να σπουδάζουν σε ένα ελεύθερο και δημοκρατικό πανεπιστήμιο».

 ΣΥΡΙΖΑ Καλύπτουν το φιάσκο στο προσφυγικό!

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να συγκρατήσει το ακροδεξιό ακροατήριο της με νόμο και τάξη πυροδοτεί επικίνδυνες καταστάσεις αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα της Δευτέρας ο ΣΥΡΙΖΑ για τα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ. Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι: 

«Ο κ. Μητσοτάκης, αφού δεν καταφέρνει να μαζέψει ούτε τους βουλευτές του για το μπάχαλο που έχει δημιουργήσει στο προσφυγικό, βάζει μπροστά μαζί με τον κ. Χρυσοχοΐδη το δόγμα «νόμος και τάξη» για να συγκρατήσουν το ακροδεξιό ακροατήριό τους. 

Η εισβολή των ΜΑΤ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο και οι απρόκλητες επιθέσεις με ξύλο και χημικά σε φοιτήτριες, φοιτητές και δημοσιογράφους αποτελούν επικοινωνιακό αντιπερισπασμό της κυβέρνησης, μήπως και ξεχαστεί το φιάσκο στη διαχείριση του προσφυγικού. 

Οι εικόνες ντροπής στην ΑΣΟΕΕ, η κατασυκοφάντηση του φοιτητικού κινήματος και του ασύλου παραπέμπουν σε σκοτεινές εποχές, που η νεολαία ήταν ο εσωτερικός εχθρός και νόμος ήταν το δίκαιο του χωροφύλακα. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει τον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, που το μόνο που πετυχαίνει με την ανευθυνότητά της είναι να πυροδοτεί επικίνδυνες καταστάσεις».

Μαξίμου: Ο ΣΥΡΙΖΑ του 3% επέστρεψε δυναμικά

Κυβερνητικοί κύκλοι σχολιάζοντας την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, τόνιζαν:

Ο ΣΥΡΙΖΑ του 3% επέστρεψε δυναμικά αφήνοντας τα σοσιαλδημοκρατικά κοστούμια στα αζήτητα. Αναμένουμε ανάρτηση στο Facebook από τον κ. Τσίπρα, με την οποία θα μας εξηγεί γιατί η γιάφκα, τα ρόπαλα και τα κράνη, προάγουν την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών. Προς το παρόν πάντως προτιμά τη σιωπή. Ισως καλύπτεται από το παραλήρημα του κ.Ραγκούση.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Έντονες αντιδράσεις από τη Νεολαία και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η απόφαση της αστυνομίας να μπει στην ΑΣΟΕΕ, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από το Πανεπιστήμιο. 

«Η κανονικότητα επιτίθεται, η Δημοκρατία απειλείται», υποστηρίζει η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ σε ανάρτησή της για τα επεισόδια και σημειώνει: «Έξι μέρες πριν από την επέτειο του Πολυτεχνείου, τα ΜΑΤ και οι δυνάμεις καταστολής εισβάλλουν στον πανεπιστημιακό χώρο της ΑΣΟΕΕ. Η κανονικότητα επιτίθεται, η Δημοκρατία απειλείται».

Στο ίδιο μήκος κύματος ο πρώην αν. Υπουργός Άμυνας, Παναγιώτης Ρήγας ο οποίος σε ανάρτησή του σημειώνει: «Όταν η αστυνομία μπαίνει στο Πανεπιστήμιο για να διώξει τους φοιτητές που θέλουν να παραμείνει ανοικτό για να συνεχισθούν τα μαθήματα μας γυρνάει σε άλλες εποχές».


 
Καββαδία: Παλιά τους τέχνη κόσκινο

«Παλιά τους τέχνη, κόσκινο... Παραμονές Πολυτεχνείου και το δόγμα «Νόμος και Τάξη», σε πλήρη εξέλιξη. Μόνο που λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο...», ήταν το σχόλιο της πρώην βουλευτή του κόμματος,, Αννέτας Καβαδία.


 

Από την πλευρά του ο γραμματέας της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωτήρης Αλεξίου υποστηρίζει:

«Το κράτος της δεξιάς, του αυταρχισμού και του φόβου είναι εδώ. Η κυβέρνηση Σαμαρά θα ζήλευε την εικόνα αυτή»

Ο Γαβρόγλου καλεί κόσμο στην ΑΣΟΕΕ

Κάλεσμα να κατέβει κόσμος και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στην ΑΣΟΕΕ κάνει ο τέως υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου: «Πάμε τώρα στο ΟΠΑ. Όσες και όσοι μπορούμε. Μην χάνουμε ώρα με το ποιοί ακριβώς είναι μέσα, το σίγουρο είναι ότι υπάρχουν φοιτητές και φοιτήτριες. Και ένα κλίμα ακραίας τρομοκρατίας από τα ΜΑΤ», λέει σε ανάρτησή του στο facebook.

 

Ραγκούσης: Μήπως ο κ. Μητσοτάκης επιδιώκει νέο Γρηγορόπουλο;

Μιλώντας στη Βουλή, ο κ. Ραγκούσης χαρακτήρισε ασύμμετρη και αδικαιολόγητη τη στάση της αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ και αναρωτήθηκε: «Μήπως τελικά είναι ο κ. Μητσοτάκης αυτός που επιδιώκει ένα νέο Γρηγορόπουλο;»

Η αφίσα που κυκλοφόρησε η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ

syriza-afisa
protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news