facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

Σκόπια: 28 κράτη - μέλη επικύρωσαν το πρωτόκολλο ένταξης στο ΝΑΤΟ

«Κυριολεκτικά, προχωράμε στην πλήρη ένταξη στο ΝΑΤΟ, αφού το γαλλικό κοινοβούλιο επικύρωσε σήμερα το πρωτόκολλο για την ένταξή μας στη Συμμαχία.

Είκοσι οκτώ από τα 29 κράτη μέλη, έχουν επικυρώσει το πρωτόκολλο ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, μέσα σε εννέα μήνες, που αποτελεί ένα ισχυρό πολιτικό μήνυμα», δήλωσε σήμερα η υπουργός Άμυνας Ραντμίλα Σεκερίνσκα, σημειώνοντας ότι είμαστε ουσιαστικά στα

πρόθυρα της πλήρους ένταξης στη Συμμαχία, μετά την ολοκλήρωση της επικύρωσης του πρωτοκόλλου στη Γαλλία, σημειώνει στην ηλεκτρονική του σελίδα το Kanal 5 των Σκοπίων.

«Η συζήτηση στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση σήμερα το πρωί στις εννέα, ήταν ενδιαφέρουσα. Αυτό δείχνει ότι η διαδικασία επικύρωσης προχωράει γρήγορα και ότι ως κράτος είχαμε δίκιο με τη φιλοδοξία ότι αξίζουμε αυτήν την ιδιότητα του μέλους.
Απομένει μόνο η επικύρωση από την Ισπανία.
Κανένα κράτος μέλος δεν είχε δίλημμα σχετικά με τη συμμετοχή μας στη Συμμαχία», δήλωσε η Σεκερίνσκα σε συνέντευξη Τύπου μετά από το περιφερειακό συνέδριο «Ο ρόλος των γυναικών στη διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας».

Όσον αφορά το πότε αναμένεται η επικύρωση του πρωτοκόλλου από την Ισπανία, επεσήμανε ότι υπήρχαν ορισμένα διλήμματα σχετικά με τη σύνθεση του κυβερνητικού συνασπισμού.

«Οι πληροφορίες είναι αισιόδοξες ότι θα υπάρξει πλειοψηφία. Θετικές πληροφορίες, εξάλλου, θα έχουμε αμέσως μετά τη Διάσκεψη Κορυφής του Λονδίνου, οπότε θα πραγματοποιηθεί η πρώτη σύνοδος του ισπανικού κοινοβουλίου», είπε η Σεκερίνσκα, προσθέτοντας:

«Υπάρχουν πράγματα που εξαρτώνται από εμάς, αλλά υπάρχουν και πράγματα που δεν εξαρτώνται από εμάς».

echedoros-a

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news