facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019

ΚΕΘΕΑ: Σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι -«Πυρά» κατά Κικίλια

Αντιδρώντας στις αλλαγές που επιφέρει στο Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων η κυβέρνηση, οι εργαζόμενοι του ΚΕΘΕΑ πραγματοποιούν 24ωρη απεργία, αύριο Τετάρτη.

Η απεργία αποφασίστηκε μετά τη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας θα παραστεί αύριο, στις 10:00, στην κοινή συνεδρίαση των Διαρκών Επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων και Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου και θα συζητηθεί, μεταξύ άλλων, η κύρωση της ΠΝΠ, «Κατεπείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας», που αφορά το ΚΕΘΕΑ και καταργεί το αυτοδιοίκητό του.

Εξάλλου με ανακοίνωση του, το ΚΕΘΕΑ αφήνει αιχμές για την στάση του κ. Κικίλια και σημειώνει:

Παρακολουθήσαμε σήμερα τον Υπουργό Υγείας να επιχειρεί την κομματικοποίηση του ζητήματος του ΚΕΘΕΑ. Η μετατροπή της υπόθεσης σε πεδίο αντιπαράθεσης Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ φέρνει σε όλο και πιο δύσκολη θέση τον Οργανισμό, τους εξυπηρετούμενους και τους εργαζόμενούς του. Μπορεί αυτή η αντιπαράθεση να εξυπηρετεί την προσπάθεια των πολιτικών κομμάτων να κερδίσουν τις εντυπώσεις, αλλά βλάπτει σοβαρά το ΚΕΘΕΑ και την αποστολή του.

Πολιτικά προσπαθεί να αξιοποιήσει ο Υπουργός και την περίπτωση στις φυλακές Διαβατών, στην οποία αναφέρθηκε, που το ίδιο το ΚΕΘΕΑ έχει διερευνήσει με τους μηχανισμούς του και τα όργανα που διαθέτει. Το ΚΕΘΕΑ είναι από τους λίγους οργανισμούς κοινωνικής φροντίδας που έχει θεσμοθετήσει διαδικασίες με τη συμμετοχή των εργαζομένων του για την αντιμετώπιση αντίστοιχων φαινομένων. Ο Υπουργός οφείλει να στηρίξει την πρακτική αυτή αντί να τη χρησιμοποιεί εναντίον του ΚΕΘΕΑ.

Σε σχέση με το ασαφές σχόλιο του Υπουργού για τα οικονομικά, επαναλαμβάνουμε ότι το ΚΕΘΕΑ ως φορέας της Γενικής Κυβέρνησης ενημερώνει και το Υπουργείο Υγείας και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους τόσο σε μηνιαία όσο και σε ετήσια βάση, τους αποστέλλει τις εκθέσεις ορκωτών ελεγκτών και είναι πάντα ανοικτό σε περαιτέρω έλεγχο.

aftodioikisi

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news