facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019

Αντιπλημμυρικά έργα στη Μάνδρα, προϋπολογισμού 1.757.030 ευρώ

«Στόχος η επίσπευση και η εκτέλεση έργου ουσίας για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Δυτικής Αττικής», σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Λευτέρης Κοσμόπουλος, με αφορμή την έναρξη της διαδικασίας για την επιλογή αναδόχου εκπόνησης μελέτης του αντιπλημμυρικού έργου εντός του οικισμού της Μάνδρας, προϋπολογισμού 1.757.030 ευρώ.

Παράλληλα, συγκάλεσε και συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) με αντικείμενο τον σχεδιασμό για την αντιμετώπιση κινδύνων από πλημμυρικά φαινόμενα, χιονοπτώσεις και παγετό. Όλοι οι συμμετέχοντες φορείς τόνισαν ότι βρίσκονται σε ετοιμότητα για να συνδράμουν στις κοινές προσπάθειες στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και των επιχειρησιακών δυνάμεών τους, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Ο αντιπεριφερειάρχης επισήμανε την ανάγκη συντονισμού για τη μεγαλύτερη διευκόλυνση κινήσεων και παρεμβάσεων, λόγω των εργασιών που εκτελούνται παράλληλα σε πολλά σημεία της περιοχής και ιδιαίτερα στους Δήμους Μάνδρας-Ειδυλλίας και Μεγάρων. Όπως δήλωσε, «η στενή συνεργασία των αρμόδιων φορέων μαζί με τα έργα πνοής που βρίσκονται σε εξέλιξη θα επαναφέρει το αίσθημα ασφάλειας στην περιοχή ενόψει της αντιπλημμυρικής και αποχιονιστικής περιόδου 2019».

Αναφορικά με την υπό ανάθεση σύμβαση για την εκπόνηση της μελέτης, αυτή αφορά στην οριοθέτηση τμημάτων των κύριων κλάδων των ρεμάτων Σούρες και Αγίας Αικατερίνης. Στο πλαίσιο της οριοθέτησης, θα μελετηθούν τα απαιτούμενα έργα διευθέτησης των ρεμάτων, με σταθεροποίησεις της κοίτης και των πρανών, καθώς και έργα ανάσχεσης της ροής και της στερεομεταφοράς (μείωση των φερτών υλικών), τα οποία αφορούν στο σύνολο του υδρογραφικού δικτύου της λεκάνης απορροής κάθε ρέματος. Η μελέτη, εκτός της υδραυλικής, περιλαμβάνει και τις αναγκαίες υποστηρικτικές μελέτες, τοπογραφική, γεωλογική, γεωτεχνική και μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων

newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news