facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019

Σκόπια: «Στις εκλογές θα φανεί η τύχη της Συμφωνίας των Πρεσπών» λέει ο ηγέτης του VMRO

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην εφαρμόσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, εφόσον το VMRO αναλάβει την εξουσία άφησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του εθνικιστικού VMRO, Χρίστιαν Μίτσκοσκι.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Politika» του Βελιγραδίου, ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι υποστήριξε ότι «η Συμφωνία παρέχει πολλά δικαιώματα στην ελληνική πλευρά» και είναι επιζήμια για τα Σκόπια.

«Η τύχη της συμφωνίας των Πρεσπών θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα των εκλογών (σ.σ. 12/4/2019). Αν εξασφαλίσουμε σταθερή πλειοψηφία δύο τρίτων και πλειοψηφία στους βουλευτές των άλλων εθνικών κοινοτήτων, τότε υπάρχει η δυνατότητα να γίνει ένα βήμα πίσω, αντιθέτως μας περιμένει πολύ δουλειά και σκληρές μεταρρυθμίσεις. […] Δεν υπάρχει συμφωνία που να μπορεί να μου απαγορέψει να είμαι Μακεδόνας, να μιλάω την μακεδονική γλώσσα και να είμαι από την Μακεδονία. Η αρχή μας είναι: όχι στο εξαρχαϊσμό, όχι στην “βορειοποίηση” και λέμε ένα μεγάλο ναι στην επιστροφή του “μακεδονισμού” στην Μακεδονία» τόνισε, μιλώντας για τη Συμφωνία.

Αναφερόμενος στις εκλογές, που θα γίνουν τον Απρίλιο του 2020, ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι εκτιμά ότι το κόμμα του θα τις κερδίσει. Επίσης, εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης Ζάεφ, μιλώντας για την «τριετία του μεγαλύτερου ιστορικά αίσχους από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας».

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news