facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019

Βουλή: Σε προανακριτική για την υπόθεση Novartis παραπέμπεται ο Παπαγγελόπουλος

Το πράσινο φως για τη συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής που θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, έδωσε η Ολομέλεια της Βουλής.

Στην μυστική ψηφοφορία που διεξήχθη υπήρξαν 8 συνολικά διαρροές, καθώς στην κάλπη βρέθηκαν τέσσερα άκυρα ψηφοδέλτια, ένα λευκό και μια επιπλέον αρνητική ψήφος. Από τα 256 έγκυρα ψηφοδέλτια, 173 βουλευτές υπερψήφισαν και 83 καταψήφισαν. Από την ψηφοφορία απουσίαζαν ο Γιάννης Αντωνιάδης από τη ΝΔ που ταξιδεύει στο εξωτερικό, ο Νίκος Φίλης από τον ΣΥΡΙΖΑ για λόγους υγείας, όπως κι ο Νεκτάριος Σαντορινιός, καθώς και οι κ.κ. Κατρούγκαλος και Τζάκρη που βρίσκονται στο εξωτερικό. Και οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με επιστολή πρόθεσης ψήφου (δεν προσμετράται) δήλωσαν πως εάν ήταν παρόντες θα καταψήφιζαν την πρόταση της ΝΔ.

Από την ψηφοφορία απουσίαζαν ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ 25 που δεν θα μετάσχει ούτε στην Επιτροπή, για διαφορετικούς λόγους το κάθε κόμμα.

Στην 7ωρη συζήτηση καταγράφηκε η αμοιβαία στήριξη Τσίπρα- Παπαγγελόπουλου με τον τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης να βάλει κατά Ράικου και Αγγελή, αλλά και κατά του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος στην ομιλία του που κράτησε περισσότερο από μια ώρα, απέρριψε τον χαρακτηρισμό «Ρασπούτιν», αποκαλώντας ανιστόρητη την Ελένη Ράικου.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news