facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019

Τουρκία: Άνευ αντικρίσματος η δήλωση του Συμβουλίου Ασφαλείας για την Αμμόχωστο

«Δεδομένου ότι δεν υπάρχει απειλή για τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια στα Βαρώσια (κλειστή περιοχή Αμμοχώστου), θεωρούμε την συζήτηση και την ανακοίνωση που ακολούθησε από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, κατόπιν άνευ λόγου αιτήματος της Ελληνοκυπριακής πλευράς, ως κατάχρηση των όρων εντολής του Συμβουλίου Ασφαλείας», αναφέρει ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου εξωτερικών.

Η Τουρκία, προστίθεται, υποστηρίζει πλήρως τη δήλωση του λεγόμενου «υπουργείου εξωτερικών» του ψευδοκράτους, που έγινε χθες.

Σημειώνεται ότι το λεγόμενο «υπουργείο εξωτερικών» σε ανακοίνωσή του είχε αναφέρει ότι οι εργασίες της «κυβέρνησης» στο θέμα των Βαρωσίων θα συνεχισθούν με αποφασιστικότητα και πως «η ελληνοκυπριακή ηγεσία μάταια προσπαθεί να διαφυλάξει το status quo».

Στο μεταξύ, σε δηλώσεις του για τα Βαρώσια κατά την παρουσίαση του έργου της λεγόμενης «κυβέρνησης» χθες βράδυ στη Μόρφου παρουσία σύσσωμου του «υπουργικού συμβουλίου», ο Τουρκοκύπριος διαπραγματευτής Κουντρέτ Οζερσάι είπε ότι πλέον δεν θα επιτρέψουν την συνέχιση του status quo στο θέμα της περίκλειστης πόλης, υποστηρίζοντας ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά με την στάση της προσπαθεί να «θερίσει» (περικόψει) και τα δικαιώματα που έχουν οι ίδιοι οι Ελληνοκύπριοι.

«Εμείς αποφασίσαμε να αλλάξουμε το όνομα ‘κλειστά Βαρώσια’ και θα αφαιρέσουμε την λέξη κλειστά», ανέφερε ο κ. Οζερσάι.

Για το φυσικό αέριο είπε ότι σημειώθηκε μια πολύ σημαντική εξέλιξη αναφερόμενος στην δήλωση του CEO της ΕΝΙ που πηγάζει –όπως υποστήριξε– από την αποφασιστική και σταθερή στάση της Τουρκίας και του ψευδοκράτους.

Όλα αυτά, συνέχισε, είναι μια ένδειξη προς όσους θεωρούν ότι δεν υπάρχει η «τδβκ» –όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος– ότι δεν μπορούν να κάνουν κανένα βήμα στην περιοχή

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news