facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

Τη μεταφορά των ΟΠΚΕ από τα Άνω Λιόσια στα Εξάρχεια απέτρεψε ο Χρήστος Παππούς. Τι είπε στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

Θα μπορούσε να περάσει στα «ψιλά» γράμματα, αν δεν προκαλούσε την άμεση και σθεναρή αντίδραση του δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού. Ο λόγος για την, προ λίγου καιρού και μη δημοσιοποιημένη, απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να αποσύρει τα οχήματα και τους άνδρες της ΟΠΚΕ από το κτήριο της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, προκειμένου να τους μεταφέρει στα Εξάρχεια.

Στόχος του κ. Χρυσοχοΐδη ήταν να στηθεί εκεί το στρατηγείο της επιτυχημένης ομάδας δράσης καταστολής, προκειμένου να προχωρήσει το σχέδιό του για «εκκαθάριση» της περιοχής από, κάθε λογής, παραβατικά στοιχεία. Σχέδιο καλό για την Αθήνα, κακό για τη Δυτική Αττική που στο ισοζύγιο, για άλλη μια φορά, βάραινε λιγότερο.

Λογάριασε, ωστόσο, χωρίς τον… ξενοδόχο – και εν προκειμένω τον Χρήστο Παππού – ο οποίος, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, την ίδια στιγμή επισκέφθηκε τον Υπουργό, από τον οποίο ζήτησε να πάρει πίσω την απόφαση. Η επιμονή του κ. Παππού αποδείχθηκε, κατά τα φαινόμενα πολύ πιο μεγάλη, αφού μετά από αρκετή κουβέντα, ο κ. Χρυσοχοΐδης υποχώρησε και υποσχέθηκε ότι τα ΟΠΚΕ θα επιστρέψουν στη βάση τους. Και δεν ήταν μόνο η επιμονή αλλά και τα επιχειρήματα του δημάρχου Φυλής ισχυρότερα, αφού έδωσε πολλά, προκειμένου να ικανοποιεί, όσο γίνεται περισσότερο, το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών του.

Τι ακριβώς του είπε ο κ. Παππούς δεν έγινε ευρύτερα γνωστό. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι αφορούσε το μνημόνιο συνεργασίας των δυο πλευρών, το οποίο, όπως τονίστηκε, από την πλευρά του Δήμου τηρήθηκε στο ακέραιο και το ίδιο θα έπρεπε να γίνει και από την πλευρά του Υπουργείου.

Ότι και να ειπώθηκε πάντως μεταξύ των δύο ανδρών, φαίνεται πως ήταν αρκούντως… πειστικό, αφού το αποτέλεσμα ήταν να επιστρέψουν οχήματα και άνδρες των ΟΠΚΕ στο κτήριο της Αιγαίου Πελάγους.

doxthi

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news