facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019

Ερντογάν: Θα χτυπήσουμε νύχτα στην Συρία – Αποχωρούν οι Αμερικανοί

Μετά το «πράσινο φως» από την Ουάσινγκτον στα τουρκικά σχέδια για εισβολή στην βόρεια Συρία, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα πως τα αμερικανικά στρατεύματα άρχισαν ήδη να αποσύρονται από τμήματα της βορειοανατολικής Συρίας.

Ερντογάν και Τραμπ είχαν τηλεφωνική επικοινωνία, ενώ ο Ερντογάν είπε πως οι συνομιλίες μεταξύ Τούρκων και Αμερικανών αξιωματούχων για το θέμα θα συνεχισθούν.

Χθες, Κυριακή, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πως η Τουρκία θα αρχίσει σύντομα την από καιρό σχεδιαζόμενη στρατιωτική επιχείρηση για να δημιουργήσει αυτό που αποκαλεί «ασφαλή ζώνη» στη βόρεια Συρία και πως οι αμερικανικές δυνάμεις δεν θα αναμιχθούν.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα, πριν αναχωρήσει για προγραμματισμένη επίσκεψη στη Σερβία, ο Ερντογάν δήλωσε πως σχεδιάζει να επισκεφθεί την Ουάσινγκτον για να συναντηθεί με τον Τραμπ μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου. Είπε πως θα συζητήσουν σχέδια για την «ασφαλή ζώνη» και προσέθεσε πως στη διάρκεια της επίσκεψης αυτής ελπίζει να επιλύσει τη διένεξη γύρω από τα μαχητικά αεριωθούμενα F-35.

Ο Ερντογάν δήλωσε ακόμη πως η τουρκική επίθεση στη βόρεια Συρία μπορεί να εξαπολυθεί ανά πάσα στιγμή.

«Είναι μια φράση, την οποία επαναλαμβάνουμε συνεχώς: μπορεί να μπούμε (στη Συρία) οποιαδήποτε νύχτα χωρίς προειδοποίηση. Δεν υπάρχει θέμα να ανεχθούμε περισσότερο τις απειλές που προέρχονται απ’ αυτές τις τρομοκρατικές οργανώσεις», δήλωσε ο Ερντογάν στη συνέντευξη.

Τσαβούσογλου: Είμαστε αποφασισμένοι να «καθαρίσουμε» τα σύνορα

«Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να καθαρίσει τα σύνορά της με τη Συρία από τους μαχητές και να εγγυηθεί την ασφάλεια της χώρας αυτής» δήλωσε νωρίτερα τη Δευτέρα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μετά την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου ότι η Άγκυρα θα εξαπολύσει σύντομα επίθεση στη βόρεια Συρία.

«Από την έναρξη της κρίσης στην Συρία, υποστηρίζαμε την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε και στο εξής. Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τη δική μας (…) ασφάλεια καθαρίζοντας την περιοχή αυτή από τους τρομοκράτες», σημείωσε ο Τσαβούσογλου . «Θα συμβάλουμε στην ειρήνη και την σταθερότητα στη Συρία», πρόσθεσε σε μήνυμά του στο Twitter.

mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news