facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

Κικίλιας: Δημιουργείται νέο Τμήμα Ακτινοθεραπείας στο νοσοκομείο «Σωτηρία»

Σε μία νέα δραστική παρέμβαση αφήνει το αποτύπωμά του το υπουργείο Υγείας στη μάχη κατά του καρκίνου – μία μάχη «που αξίζει να κερδίσουμε, μπορούμε να κερδίσουμε» όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κικίλιας, την Τετάρτη, στο πλαίσιο εκδήλωσης για τη νόσο που πραγματοποιήθηκε στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης με τη συνεργασία της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας.

Πρόκειται για τη δημιουργία ενός πλήρους Κέντρου Ακτινοθεραπείας στο νοσοκομείο «Σωτηρία», το οποίο θα αποσυμφορήσει σημαντικά το ήδη επιβαρυμένο δίκτυο των 18 δημόσιων νοσοκομείων (ΕΣΥ, Πανεπιστημιακά και Στρατιωτικά) που διαθέτουν Τμήματα Ακτινοθεραπείας.

Μετά τις στοχευμένες κινήσεις για να καταργηθούν οι «ουρές της ντροπής» των καρκινοπαθών έξω από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, με τη διάθεση σε πρώτη φάση των ογκολογικών φαρμάκων από τις ιδιωτικές κλινικές για τους ασφαλισμένους που υποβάλλονταν σε αυτές σε χημειοθεραπεία αλλά και μέσω των ιδιωτικών φαρμακείων, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δρομολόγησε τη δημιουργία Ογκολογικών Κέντρων σε νοσοκομεία και το αμέσως επόμενο διάστημα προχωρά στην υλοποίηση του Κέντρου Ακτινοθεραπείας.

«Θα είναι ένα νέο κτίριο, με άρτιες υποδομές, με σύγχρονα μηχανήματα και εργαστήρια, για την λειτουργία του Ακτινοθεραπευτικού Κέντρου» περιέγραψε το επόμενο βήμα στη μάχη κατά του καρκίνου ο κ. Κικίλιας στην ομιλία του.

Βεβαίως, παραμένει πάντα ζητούμενο από όσους κινούνται μέσα στον ευαίσθητο αυτό χώρο, η κάλυψη των απογευματινών βαρδιών λειτουργίας των Τμημάτων Ακτινοθεραπείας στα δημόσια νοσοκομεία ώστε να μειωθεί η αναμονή των ασθενών που συνωστίζονται στο πρωινό ωράριο λειτουργίας. Οι ακτινοθεραπευτές έχουν τονίσει επανειλημμένως πως με μερικές δεκάδες τεχνολόγους ακτινολόγους θα μπορούσαν τα σύγχρονα μηχανήματα που έχει δωρίσει κυρίως το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ή έχουν αποκτηθεί μέσω ΕΣΠΑ, να λειτουργούν πλήρως και όχι μόνο σε πρωινό ωράριο.

Έμφαση στην πρόληψη

Ο κ. Κικίλιας τόνισε την αξία της πρόληψης και για τον καρκίνο, όπως και για τις άλλες ασθένειες. «Οι πολιτικές πρόληψης αποτελούν για εμάς πρώτη προτεραιότητα. Ένας στους 3 κακοήθεις όγκους θα μπορούσε να είχε προληφθεί και αποφευχθεί και τα υπόλοιπα θα ήταν απλώς μια νόσος.

Ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει. Από την πρώτη μέρα, μέσα από τα social media ξεκινήσαμε καμπάνια ενημέρωσης για την ανάγκη πρόληψης για να καθοδηγήσουμε τους πολίτες» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Στο πλαίσιο αυτό ανέφερε την αξία της εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου αλλά και τα οργανωμένα προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου για όλες τις γυναίκες άνω των 30 ετών που θα υλοποιηθούν, με πλέον χαρακτηρηστικό τη δυνατότητα διενέργειας δωρεάν μαστογραφίας χωρίς παραπεμπτικό.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news