facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019

Πρόβλημα ξανά με το υποκατάστημα της Εθνικής τράπεζας στο Ζεφύρι. Ψήφισμα διαμαρτυρίας του Τοπικού Συμβουλίου

Με τη λογική του «πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι» η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, κρεμά για μια ακόμα φορά τη δαμόκλειο σπάθη πάνω από τα κεφάλια των κατοίκων του Ζεφυρίου, αποφασίζοντας τη μείωση της λειτουργίας του υποκαταστήματος σε δυο μόνο ημέρες την εβδομάδα. Έχουν υπάρξει άλλες 3 φορές στο παρελθόν που επιχειρήθηκε το κλείσιμο του υποκαταστήματος και αποτράπηκε την τελευταία στιγμή.

Αναστάτωση προκαλεί και πάλι στην κοινωνία του Ζεφυρίου η απόφαση να υπολειτουργήσει το υποκατάστημα της Εθνικής, δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα στους κατοίκους και οδηγώντας σε σταδιακό μαρασμό την περιοχή. Το συγκεκριμένο υποκατάστημα αποτελεί διαρκή «στόχο» κάθε φορά που η διοίκηση της τράπεζας επιχειρεί αναδιαρθρώσεις, γεγονός που δημιουργεί πλέον προβληματισμό.

Οι αποφάσεις για «λουκέτο»
Η πρώτη φορά ήταν το 2011, όταν η διοίκηση της Εθνικής είχε αποφασίσει να προχωρήσει στη συγχώνευση του υποκαταστήματος των Άνω Λιοσίων και την κατάργηση εκείνου στο Ζεφύρι. Οι πιέσεις του τότε δημάρχου Δημήτρη Μπουραΐμη ήταν ασφυκτικές και τελικά τα στελέχη πείστηκαν να διατηρήσουν και τα δυο υποκαταστήματα.
Η δεύτερη φορά ήταν τον Οκτώβριο του 2016 όταν, δίχως να ενημερώσουν το Δήμο Φυλής, επιχείρησαν και πάλι να προχωρήσουν στο κλείσιμο του. Η αντίδραση του Χρήστου Παππού έφερε τότε αποτέλεσμα, καθώς υπήρχε το σημαντικό επιχείρημα ότι καταθέσεις, μισθοδοσία και όλες οι συναλλαγές βρίσκονταν στην Εθνική τράπεζα.
Ενάμιση χρόνο αργότερα, τον Μάρτιο του 2018, η διοίκηση της Εθνικής προχώρησε στο λουκέτο του υποκαταστήματος και στη μετακόμιση φακέλων, εγγράφων και γραφείων από το χώρο. Ωστόσο, η έντονη και πάλι αντίδραση της διοίκησης Παππού απέτρεψε το ολοκληρωτικό κλείσιμο και η τράπεζα λειτούργησε και πάλι χωρίς διευθυντή και με ένα ταμείο αλλά τουλάχιστον εξυπηρετούσε καθημερινά τους κατοίκους.
Το Ψήφισμα του Τοπικού Συμβουλίου Ζεφυρίου
Το περασμένο Σάββατο, ανακοίνωση θυροκολλημένη στην πόρτα ανέφερε ότι το υποκατάστημα θα λειτουργεί δυο μόλις ημέρες.  Μπροστά σε έναν ακόμα κίνδυνο υποβάθμισης της περιοχής, το Τοπικό Συμβούλιο Ζεφυρίου συνεδρίασε την Κυριακή και εξέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας. Σε αυτό επισημαίνεται η ανάγκη πλήρους λειτουργίας του υποκαταστήματος καθώς πολλοί από τους δημότες είναι ηλικιωμένοι ή ανήκουν σε κοινωνικές ομάδες και αδυνατούν είτε να μεταβούν στα Άνω Λιόσια, είτε να κάνουν ηλεκτρονικά τις συναλλαγές τους.
doxthi

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news