facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019

Προανακριτική: Την εξαίρεση Πολάκη και Τζανακόπουλου ζητούν ΝΔ και ΚΙΝΑΛ – Πολάκης: «Αυτά είναι π@@ριες»

Τα «μαχαίρια» τους, με το «καλημέρα» της προανακριτικής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, βγάζουν η ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ και ο ΣΥΡΙΖΑ, κατά την πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Τα μέλη της προανακριτικής συζητούν στην πρώτη συνεδρίαση για τους μάρτυρες που θα κληθούν να καταθέσουν κατά την διάρκεια των εργασιών της. Η ένταση που προκλήθηκε έχει να κάνει με τις αιτήσεις των κομμάτων για την εξαίρεση βουλευτών από την Επιτροπή.

Ειδικότερα, οι βουλευτές της ΝΔ ζητούν την εξαίρεση του Παύλου Πολάκη και του Δημήτρη Τζανακόπουλου. Όπως εξηγούν, τα δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ φέρονται ότι γνώριζαν λεπτομέρειες της σκευωρίας ή να προανήγγειλαν διώξεις πριν τις ασκήσει η δικαιοσύνη και ως εκ τούτου, θα πρέπει να εμφανιστούν στην επιτροπή «ως μάρτυρες και όχι ως εξεταστές».

Το ίδιο αίτημα εξαίρεσης των κ.κ. Πολάκη και Τζανακόπουλου θα υποβάλουν και οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής. Άλλωστε, το ΚΙΝΑΛ έχει προτείνει οι δύο βουλευτές να κληθούν ως μάρτυρες. Όπως εξηγούν, ο κ. Πολάκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη είχε δηλώσει ότι γνωρίζει τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες, ενώ και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ως κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε επισκεφθεί την ηγεσία του Αρείου Πάγου, ως μη όφειλε, προκειμένου να ενημερώσει για την υπόθεση.

Η στάση του ΚΙΝΑΛ και της ΝΔ έφεραν πάντως την έκρηξη του Παύλου Πολάκη. Όταν ο Βασίλης Κεγκέρογλου ζήτησε την άμεση εξαίρεση των δύο μελών του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός «εξερράγη», δηλώνοντας ότι «μόνο σηκωτό θα με πάρετε από εδώ», ενώ τόσο ο ίδιος όσο και ο κ. Τζανακόπουλος φέρεται να είπαν ότι δεν αποχωρούν, έως ότου εξεταστούν ως μάρτυρες.

Οι διάλογοι που σύμφωνα με πληροφορίες ακολούθησαν είναι χαρακτηριστικοί της έντασης που επικράτησε:

Β Κεγκέρογλου: Πρέπει να εξαιρεθούν οι Τζανακόπουλος και Πολάκης
Π. Πολάκης: Ειναι παπ@@@ς αυτά
Δ. Μαρκοπουλος: Είναι ντροπή να ακούγονται τέτοιες εκφράσεις στην επιτροπή
Π. Πολακης: Θέλετε να μας καταδείξετε ως υπόπτους και όχι μάρτυρες
Δ. Μαρκοπουλος: Εσείς είπατε στον ΑΝΤ1 ότι γνωρίζετε τους μάρτυρες. Δεν θα μας πείτε από πού τους γνωρίζετε;
Κ. Καραγκουνης: Γιατί δεν θέλετε να καταθέσετε, κ. Τζανακόπουλε και κ. Πολάκη; Ο κ. Πολάκης είναι πρόσωπο-κλειδί και μέρος της δικογραφίας. Δεν τους φιμώνουμε, απεναντίας με την ιδιότητα του μάρτυρα θα έχουν δυνατότητα να φωτίσουν την υπόθεση
Γ. Ραγκουσης: Αυτή η πρόταση είναι πραξικόπημα.

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να ζητά την εξαίρεση του Θάνου Πλεύρη, με το σκεπτικό ότι συνεργάτες του δικηγορικού του γραφείου εκπροσωπούν εμπλεκόμενο στην υπόθεση.

Όπως έγινε γνωστό, το αίτημα εξαίρεσης των κ.κ. Πολάκη, Τζανακόπουλου και Πλεύρη θα συζητηθεί στη συνεδρίαση της Επιτροπής την επόμενη Τρίτη. Στην ίδια συνεδρίαση θα κληθεί ως πρώτος μάρτυρας ο κ. Κωνσταντίνος Φρουζής, ενώ δεύτερος μάρτυρας θα είναι ο Νίκος Μανιαδάκης.

mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news