facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019

Καμπανάκι Αβραμόπουλου για προσφυγικό! Τα χοτ σποτ δεν θα αντέξουν!

Τον κώδωνα του κινδύνου για την έλευση χιλιάδων προσφύγων από την Συρία, έκρουσε ο Ευρωπαίος επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος ενημερώνοντας τις Επιτροπές Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής, παράλληλα καταλόγισε ευθύνες στην ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμό λόγω παθογενειών για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα ελληνικά νησιά.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, στην συνεδρίαση – ενημέρωση για το μεταναστευτικό – μίλησε για τις πιέσεις που δημιουργούν οι εξελίξεις από την χαοτική κατάσταση που υπάρχει στην Λιβύη αλλά κυρίως εξ αιτίας της κατάστασης στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας λέγοντας πως «η πίεση αυτή την στιγμή στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας μπορεί να εξωθήσει χιλιάδες Σύριους να θελήσουν να περάσουν σύνορα με Τουρκία και μετά την Ευρώπη» και προειδοποίησε ότι «τα χοτ σποτ δεν μπορούν να αντέξουν μια τέτοια ροή εάν δημιουργηθεί και θα είναι καταστροφικό για Ελλάδα και Ευρώπη». Τόνισε ακόμα πως «η Ελλάδα έχει μόνο ένα στήριγμα την ΕΕ, καθώς μόνη της δεν μπορεί να διαχειριστεί το μεταναστευτικό – προσφυγικό».

Αναφορικά με την ήδη τραγική κατάσταση στα νησιά, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος απέδωσε ευθύνες και στον τρόπο της διαχείρισης λέγοντας πως υπάρχουν «ανεπάρκειες του κρατικού μηχανισμού» και για «παθογένειες του Ελληνικού κράτους. Μας αρέσει ή όχι. Σε άλλες χώρες στα χοτ σποτ παραμένουν 15 μέρες και εδώ στην Ελλάδα 1 χρόνο. Αυτοί δεν είναι πιο έξυπνοι από εμάς…». Υπογράμμισε ότι «Η Ευρώπη ζητάει άμεση απόσυρση των μεταναστών» και είπε πως «από την Τουρκία μας δόθηκε η διαβεβαίωση ότι θα συνεχίσει να εφαρμόζει όσα συμφώνησε κι εμείς είπαμε δεν θα πάψει η χρηματοδότησή της», και επισήμανε ότι «αν νομίζει κανείς ότι το προσφυγικό και τα θέματα ασφαλείας τελειώνουν, πλανάται…».

Ο αρμόδιος υφυπουργός Γιώργος Κουμουτσάκος δεν απέκλεισε ότι ανάλογα με εξελίξεις η Ελλάδα να επικαλεστεί ανάγκη άσκηση ευρωπαϊκής βοήθειας και ότι «η επόμενη σύνοδος σε 2 μέρες θα είναι δύσκολη, υπάρχει βαριά ατμόσφαιρα για Τουρκία, καθώς συγκλίνουν γεγονότα όπως η εξελίξεις στην Συρία, την κατάσταση που δημιουργεί στην Μεσόγειο… πράγματα που καθιστούν πολύπλοκη, την θέση της Ελλάδος».

newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news