facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019

Ευκλ. Τσακαλώτος: Δεν είχαμε την απαραίτητη εμπειρία όταν αναλάβαμε την εξουσία

Στην παραδοχή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε την απαραίτητη εμπειρία όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση προχώρησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, αναγνωρίζοντας παράλληλα πως «πολλά πράγματα θα μπορούσαν να είχαν γίνει καλύτερα».

Μιλώντας στον Ant1 o κ. Τσακαλώτος εκτίμησε πως ο κύριος λόγος που οι πολίτες «γύρισαν την πλάτη» στον ΣΥΡΙΖΑ, οφείλεται στο γεγονός ότι το κόμμα του κυβέρνησε τα τρία από τα τέσσερα χρόνια μέσα στο τρίτο μνημόνιο.

Σε ερώτηση για το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων που είχε υπογράψει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, παραδέχτηκε ότι ήταν πολύ μεγάλα, αλλά υποστήριξε ότι υπήρχε στρατηγική για τη μείωση τους, όπως ακριβώς είχε γίνει και με τη μείωση του αφορολόγητου και τις περικοπές στις συντάξεις, που ναι μεν είχαν υπογραφεί, αλλά τελικά δεν ίσχυσαν.

Αναφερόμενος στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα, εν όψει και της διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης από αύριο, ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι είναι σημαντικός για την πάταξη του λαθρεμπορίου στα καύσιμα και υποστήριξε ότι το ακριβό πετρέλαιο θέρμανσης βοηθάει και στη μείωση της χρήσης του, συμβάλλοντας έτσι στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

Κληθείς να σχολιάσει τα μέτρα ανακούφισης που έχει προαναγγείλει η κυβέρνηση μέσα από την κατάθεση του ασφαλιστικού και του φορολογικού νομοσχεδίου, είπε ότι δεν μπορεί να εκφέρει άποψη γιατί ακόμη δεν έχει δει τα σχετικά νομοσχέδια αφού δεν έχουν κατατεθεί, αλλά έσπευσε να προσθέσει ότι οποιοδήποτε μέτρο είναι θετικό για τους πολίτες θα ψηφιστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ.

naftemporiki

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news