facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019

Μετά τη Φινλανδία και η Νορβηγία αντιδρά και διακόπτει τις εξαγωγές στρατιωτικού υλικού στην Τουρκία

Η Νορβηγία, σύμμαχος της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, ανακοίνωσε τη διακοπή εξαγωγών νέων όπλων στην Τουρκία, έπειτα από την απόφαση της Άγκυρας να προχωρήσει σε στρατιωτική εισβολή στη βόρεια Συρία εναντίον των Κούρδων της περιοχής.

Νωρίτερα, η Φινλανδία ανακοίνωσε ότι σταματά οποιαδήποτε εξαγωγή νέων όπλων προς την Τουρκία, λόγω της εισβολής στο έδαφος της Συρίας, καθώς ο τουρκικός στρατός αποκαλεί την εισβολή «πηγή ειρήνης».

Ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας, Άντι Ρίνε, καταδίκασε την εισβολή της Τουρκίας στη βορειοανατολική Συρία.

Σύμφωνα με το Sputnik ο Ρίνε δήλωσε ότι οι ενέργειες της Τουρκία εμβαθύνουν περαιτέρω την κρίση στη Συρία και υπάρχει ανησυχία για μεγάλη ανθρωπιστική κρίση.

Πρόσθεσε ότι η τουρκική εισβολή θα μπορούσε να επιφέρει μια νέα μεταναστευτική κρίση και κατέληξε τονίζοντας: «Είναι σημαντικό να προετοιμαστούμε για αυτό το ενδεχόμενο στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Η Νορβηγός υπουργός Εξωτερικών Ίνε Μαρί Έρικσεν Σορέιντε, ανακοίνωσε ότι η χώρα της εξαιτίας της τουρκικής στρατιωτικής εισβολής στη βόρεια Συρία σταματά προληπτικά τις εξαγωγές όλων των ειδών όπλων προς την Τουρκία.

Η Σορέιντε ανέφερε, επίσης, πως η θέση της χώρας της για την εισβολή στη Συρία, εκφράστηκε ξεκάθαρα στο Τούρκο πρέσβη στη Νορβηγία, στη συνάντησή τους, την Πέμπτη.

«Παρακολουθούμε τις εξελίξεις με μεγάλη ανησυχία και επαναλαμβάνουμε την ξεκάθαρη έκκλησή μας στην Τουρκία να διακόψει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις και να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο. Ακόμη, μας ανησυχεί ακόμα περισσότερο η κατάσταση που δημιουργείται για τους πολίτες και η ανθρωπιστική κρίση που δημιουργείται» πρόεσθεσε η υπουργός Εξωτερικών της Νορβηγίας.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news