facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019

«Είμαι Κύπριος» δηλώνει ο Γιούνκερ: Καλεί την Τουρκία να σταματήσει τις «παράνομες» εξορύξεις

Η ΕΕ δε θα χρηματοδοτήσει κάποια ασφαλή ζώνη της Τουρκίας στη Συρία, ξεκαθάρισε σήμερα από το βήμα του Ευρωκοινοβουλίου, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ καλώντας σε «αυτοσυγκράτηση» την 'Αγκυρα.

«Καλούμε να σταματήσουν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας στη Συρία. Δεν θα έχουν καλό αποτέλεσμα» υπογράμμισε ο Ζ. Κ. Γιούνκερ μιλώντας σε ευρωβουλευτες ενόψει της συνόδου κορυφής και σημείωσε ότι η Τουρκία δε θα πρέπει να περιμένει από την ΕΕ να πληρώσει για τη λεγόμενη ασφαλή ζώνη». «Η μόνη βιώσιμη λύση είναι μια πολιτική μετάβαση», επανέλαβε ο Ζ.Κ. Γιούνκερ.

Εξάλλου, αναφερόμενος στις «παράνομες» εξορύξεις της Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε: «από αυτήν την άποψη είμαι Κύπριος. Εκφράζω την πλήρη αλληλεγγύη μου με την Κύπρο».

Ωστοσο, ο απερχόμενος πρόεδρος της Επιτροπής, επισήμανε ότι οι σχέσεις της ΕΕ με την Τουρκία είναι «περίπλοκες» αλλά «σημαντικές» καθώς αποτελεί σημαντικό εταίρο της ΕΕ σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό.

Η κατάσταση με την Τουρκία αναμένεται να συζητηθεί στη σύνοδο κορυφής της ερχόμενης Πέμπτης και Παρασκευής στις Βρυξέλλες μετά από αίτημα της Κύπρου και της Ελλάδας.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news