facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019

Για πρώτη φορά οι χάρτες εγκληματικότητας της ΕΛΑΣ σε Αθήνα και Πειραιά - Τί βλέπει που στοχεύει και πως αντιδρά η αστυνομία

Η φράση μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις, δεν θα μπορούσε ν' αποτυπώσει σε καμία περίπτωση ανάγλυφα και με το ιδανικότερο "απείκασμα" της, την παρουσίαση των σημείων που η αστυνομία έχει επισημάνει ως πυορροούσες πληγές του εγκλήματος.

Καλή η στατιστική απεικόνιση, που όμως είναι ο καλύτερος τρόπος πολλές φορές για ν' αποκρύψεις την αλήθεια, καλή και η παράθεση αριθμητικών δεδομένων διαμόρφωσης των δεικτών της παραβατικότητας. 

Όμως και στις δύο περιπτώσεις προϋπόθεση αποτελεί η διάρκεια της συγκριτικής εξέτασης των στοιχείων, αφετέρου μιας και η στατιστική αποτελεί ένα πολύ σοβαρό επιστημονικό κλάδο των μεθοδικών- εφαρμοσμένων μαθηματικών, η ταξινόμηση, η επεξεργασία και κυρίως η ερμηνεία τάσης και συμπεριφορισμού, είναι εκ των ων ουκ άνευ εξαιρετικά δύσκολη δουλειά για όλους εμάς του κοινούς ντιλεντάντες. Και με αφορμή την σχετική επισήμανση, η αστυνομία οφείλει να δημιουργήσει έναν κλάδο στατιστικής, από τον οποίο πολλά θα ωφεληθεί, αλλά μακροπρόθεσμα και σίγουρα σε βάθος χρόνου που ξεπερνά τη δεκαετία. 

Απαραίτητη νομίζουμε η εισαγωγή για την  παρουσίαση από το bloko.gr των χαρτών της ΕΛΑΣ σε Αθήνα και Πειραιά που καταγράφουν την χωροταξική τοπογεωγραφία του εγκλήματος και πάνω ακριβώς σε αυτούς, σχεδιάζεται διαλεκτικά η αστυνομική αντίδραση και η αντεγκληματική πολιτική της ηγεσίας. 

Πρόκειται για χάρτες που βλέπουν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας και καταγράφουν τις περιοχές με την πιο στενή και την πιο ... "ακριβοκεντρική" έννοια του όρου, τα σημεία που το έγκλημα ακμάζει και παρουσιάζει συστηματική επαναληπτικότητα. Και πρόκειται για αδικήματα που συνιστούν απειλή για τη σωματική ακεραιότητα των πολιτών, καθώς και φυσικά κατά της περιουσίας, για την αντιμετώπιση των οποίων η ΕΛΑΣ σχεδιάζει ειδικές δράσεις αντίδρασης, με ελέγχους, περιπολίες κοκ, προκειμένου να περιορίσει στο μέτρο του εφικτού τον εγκληματογόνο εφιάλτη.

Δείτε τους χάρτες, με την απαραίτητη υποσημείωση πως σκοπίμως αφαιρέσαμε οδούς και δεν κάνουμε πιο συστηματική ανίχνευση των περιοχών.

Επίσης, δείτε από το bloko.gr το σχέδιο της ΕΛΑΣ για τη συνολική διαχείριση του προγράμματος καταπολέμησης του εγκλήματος(ΕΔΩ) 





bloko

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news