facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019

Ο δήμος Χαϊδαρίου αντιδρά στην «γκετοποίηση του κέντρου φιλοξενίας» στον Σκαραμαγκά

Αντίθετος στην περαιτέρω διόγκωση του Κέντρου Φιλοξενίας στον Σκαραμαγκά με τη μεταφορά προσφύγων από τα νησιά, που σχεδιάζει η κυβέρνηση, δηλώνει ο Δήμος Χαϊδαρίου.

Η μεταφορά άλλων 50 προσφύγων στο εν λόγω Κέντρο ανεβάζει τον συνολικό πληθυσμό φιλοξενούμενων στους 2.500, αριθμός που ξεπερνάει την πραγματική δυναμικότητα του χώρου, αναφέρει ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του δήμου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα όχι μόνο την επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης των φιλοξενούμενων προσφύγων, ανάμεσα στους οποίους και αρκετά μικρά παιδιά, αλλά και αρνητικές επιπτώσεις στην καθημερινότητα της τοπικής κοινωνίας.

Όπως αναφέρει, το αστυνομικό τμήμα της περιοχής διαθέτει όλο και μεγαλύτερη δύναμη στον Σκαραμαγκά, αποσπώντας την από τα καθήκοντα της ασφάλειας στην πόλη. Οι διερχόμενες λεωφορειακές γραμμές οι οποίες εξυπηρετούν τις συνοικίες του Σκαραμαγκά και του Δαφνίου υφίστανται μεγαλύτερο φόρτο, ενώ επιβαρημένη είναι και η λειτουργία των υπηρεσιών καθαριότητας του δήμου.

Ορθότερη λύση για την αντιμετώπιση της κατάστασης, ο δήμος δηλώνει ότι είναι η διαμονή των προσφύγων σε διαμερίσματα ή τουριστικά καταλύματα και όχι «η συνέχιση της γκετοποίησης των προσφύγων σε "κέντρα φιλοξενίας", όπου δεν πληρούνται οι βασικοί όροι για την ομαλή διαβίωση των ανθρώπων αυτών».

Συν τοις άλλοις, σημειώνει ότι η έκταση όπου λειτουργεί το Κέντρο ανήκει δικαιωματικά στον Δήμο Χαϊδαρίου και ότι θα έπρεπε να έχει παραχωρηθεί σε αυτόν εδώ και αρκετά χρόνια. Ζητεί, μάλιστα, να λάβει άμεσα επίσημη νομική μορφή η δέσμευση της προηγούμενης κυβέρνησης ότι η έκταση θα παραχωρηθεί στον δήμο μόλις ολοκληρωθεί η λειτουργία του Κέντρου.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news