facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

Στελέχη υπουργείου Εργασίας: Η προηγούμενη ηγεσία έκρυβε το έλλειμμα του ΕΦΚΑ κάτω από το χαλί

Στοιχεία για το έλλειμμα του ΕΦΚΑ θα φέρει τις επόμενες ημέρες στην Βουλή η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου.

Όπως εξηγεί, ο ΕΦΚΑ απο την αρχή είχε ελλείμματα τα οποία φτάνουν αυτή τη στιγμή τα 49 εκ. ευρώ, έναντι αρχικής πρόβλεψης για πλεόνασμα ύψους 245 εκ. ευρώ.

Το έλλειμμα αυτό, σύμφωνα με το υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας, υπήρχε από την αρχή καθώς σε κανέναν προϋπολογισμό του ΕΦΚΑ δεν είχε προβλεφθεί η επιστροφή των 120 εκ. ευρώ προς τους μη μισθωτούς από την εκκαθάριση των εισφορών του 2017 αλλά και η αύξηση των συντάξεων χηρείας και η καταβολή των αναδρομικών τους.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης έχει αναφερθεί και στο παρελθόν στο χάος του ΕΦΚΑ. Ειδικότερα έχει καταγγείλει πολλές φορές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εμφάνιζε πλεονάσματα, κρύβοντας και κατασκευάζοντας προϋπολογισμούς που δεν ανταποκρινόντουσαν στην πραγματικότητα.

Όπως έχει εξηγήσει στον συγκεκριμένο προϋπολογισμό του ΕΦΚΑ εμφανίζονται δαπάνες (όπως είναι οι δαπάνες των συντάξεων χηρείας) που δεν τις είχαν προϋπολογίσει ή τα χρήματα που είχαν πάρει πέρυσι από τους μη μισθωτούς και τα χρησιμοποιούσαν για να δημιουργήσουν πλεονάσματα.

dikaiologitika

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news