facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019

Καμία ενημέρωση δεν έχει ο Δ. Αχαρνών για το άνοιγμα της Γ’ πτέρυγας της Αμυγδαλέζας

Καμία ενημέρωση για τη φιλοξενία μεταναστών στο στρατόπεδο της Αμυγδαλέζας δεν έχουν η Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής και ο Δήμος Αχαρνών, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Δημοκρατία», στο οποίο σημειώνεται ότι κάτι τέτοιο θα ήταν η σταγόνα που θα ξεχείλιζε το ποτήρι στην περιοχή, που αποτελεί «γκέτο» εγκληματικότητας.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Σπύρος Βρεττός τονίζει ότι ο Δήμος έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια και δεν χωράει περαιτέρω υποβάθμιση. Είμαι πεπεισμένος ότι η κεντρική εξουσία θα σταθεί στο πλευρό των κατοίκων των Αχαρνών και δεν θα μας αντιμετωπίσει ως την “πίσω αυλή” της Αττικής.

Παράλληλα, ανέφερε ότι έχει άριστη και συνεχή επικοινωνία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ευελπιστεί οι σχέσεις τους να συνεχίσουν να υφίστανται στο ίδιο κλίμα. Πάντως, ο κ. Βρεττός δεν θέλησε να σχολιάσει αν ο δήμος θα αντιδράσει σε περίπτωση που ανοίξει ξανά η Αμυγδαλέζα.

Στο ζήτημα της έντονης εγκληματικότητας που μαστίζει το Μενίδι στάθηκε από την πλευρά του και ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Αθανάσιος Αυγερινός. «Δεν θα θέλαμε να έρθουν μετανάστες στην Αμυγδαλέζα, γιατί οι δήμοι της Ανατολικής Αττικής είναι ήδη βεβαρημένοι». Σε περίπτωση που ανοίξει πάλι η Αμυγδαλέζα, θεωρεί ότι σίγουρα θα υπάρξουν αντιδράσεις από την τοπική κοινωνία.

Σημειώνεται ότι πριν από λίγες μέρες έγινε γνωστό ότι υπάρχει ενδεχόμενο να ανοίξει ξανά η Γ’ Πτέρυγα της Αμυγδαλέζας προκειμένου να φιλοξενήσει αλλοδαπούς που δεν έχουν προσφυγικό προφίλ εξετάζεται σοβαρά, στο πλαίσιο της νέας κυβερνητικής οπτικής για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος της χώρας.

doxthi

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news