facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019

Δεν επιβεβαιώνει η Δαμασκός ότι στέλνει δυνάμεις στην Κομπάνι ανατολικά του Ευφράτη προς βοήθεια των Κούρδων

Δεν επιβεβαιώνουν πηγές της Δαμασκού τα όσα μετέδωσε το λιβανικό ειδησεογραφικό δίκτυο al-Mayadeen περί ανάπτυξης συριακών κυβερνητικών στρατευμάτων εντός των προσεχών 48 ωρών στην πόλη Κομπάνι ανατολικά του Ευφράτη στην βόρεια Συρία στην μεθόριο με τη Τουρκία.

Το Κομπάνι ανατολικά του Ευφράτη στα σύνορα με τη Τουρκία, ελέγχεται από τις αραβοκουρδικές Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF)

Αντίθετα δυτικά του Ευφράτη η Μάνπιτζ που ελεγχόταν από Κούρδους και Αμερικανούς είναι διαφορετική περίπτωση.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση, αν για την Μάνπιτζ θεωρητικά είναι εφικτό να αναπτυχθούν συριακές κυβερνητικές δυνάμεις, λόγω εγγύτητας με το Χαλέπι, στην Κομπάνι είναι εξαιρετικά δύσκολο να σταλούν συριακές στρατιωτικές κυβερνητικές δυνάμεις λόγω απόστασης (δείτε τον χάρτη κάτωθι).

Αλλωστε η Μάνπιτζ δεν έχει καμία σχέση με τη νυν τουρκική εισβολή ανατολικά του Ευφράτη και ένα deal Μόσχας, Αγκυρας, Δαμασκού για την περιοχή είναι πολύ πιθανό.



Και οι τελευταίες διαθέσιμες δυνάμεις των συριακών ενόπλων δυνάμεων προορίζονται για την μάχη της Ιντλίμπ της τελευταία περιφέρειας που εξακολουθεί και κατέχει το ISIS ή οι παραφυάδες της al Nusra.

Ετσι ή αλλιώς ο συριακός Στρατός δεν υπάρχει, όπως τον φαντάζονται οι περισσότερες.

Υπάρχουν κυβερνητικές μονάδες στην Δαμασκό, προσπαθούν να μην χάσουν πάλι το Χαλέπι, μάχονται ακόμα στην Χάμα και από εκεί και πέρα είναι ένα σύνολο μονάδων και υπομονάδων που μικρή έως ελάχιστη συνοχή έχουν, ελάχιστη οργάνωση όπως έχουμε στον μυαλό μας και βέβαια, υποφέρουν από βαριές απώλειες.


Μόνον οι Ρώσοι θα μπορούσαν να αποτελέσουν φράγμα για τους Τούρκους, ανατολικά του Ευφράτη όχι γιατί διαθέτουν αξιόλογες χερσαίες δυνάμεις, αλλά γιατί θα μπορούσαν να εξαπολύσουν μαζικές αεροπορικές και πυραυλικές δυνάμεις και να βοηθήσουν τους Κούρδους.

Θα το κάνουν; Οχι!

Αποκλείεται να ρισκάρουν την ρωσοτουρκική προσέγγιση που έχουν επιτύχει.

Αν υπάρχει μία περίπτωση να υπάρξει ανάπτυξη των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων αυτή θα μπορούσε να γίνει στην περιοχή δυτικά του Ευφράτη στην Μάνπιτζ που γειτνιάζει με την τουρκοκρατούμενη Αφρίν και στην περίπτωση που αποχωρήσουν οι Αμερικανοί και αυτό μόνο κατόπιν συμφωνίας της Ρωσίας με την Τουρκία.

Πρακτικά οι κυβερνητικές δυνάμεις κερδίζουν την Μάμπιτζ, αν εισέλθουν σε αυτήν, αφού οι Τούρκοι δεν ενδιαφέρονται για την περιοχή (ελέγχουν την γειτονική Αφρίν) και αντικαθιστούν τους Αμερικανούς, αλλά δεν επηρεάζουν σε καμία περίπτωση την τουρκική εισβολή ανατολικά του Ευφράτη.

Και όλα αυτά υπό τον όρο οι Κούρδοι της Μάνπιτζ να δηλώσουν πίστη στην κυβέρνηση της Δαμασκού (οι Κούρδοι βασίστηκαν στις ΗΠΑ και αποσχίστηκαν το 2015) και να καταθέσουν τα όπλα. Γιατί, η Τουρκία θα εισβάλλει και στην Μάνπιτζ την οποία ήλεγχαν άλλωσταες από κοινού με τις ΗΠΑ, μέχρι την εισβολή και την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων την περασμένη εβδομάδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
Αλλωστε ήταν να το κάνει πριν δύο χρόνια, αλλά οι Κούρδοι δεν το ήθελαν και προτίμησαν τους Αμερικανούς.

pronews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news