facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019

Ο Τσαβούσογλου απορρίπτει την πρόταση Τραμπ για μεσολάβηση με τους Κούρδους

Κατηγορηματικά απέρριψε οποιαδήποτε προσπάθεια μεσολάβησης των ΗΠΑ ανάμεσα στην Αγκυρα και τις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Δεν μεσολαβούμε, δεν διαπραγματευόμαστε με τρομοκράτες. Το μόνο που πρέπει να γίνει είναι αυτοί οι τρομοκράτες να καταθέσουν τα όπλα. Επιχειρήσαμε την πολιτική λύση στο παρελθόν στην Τουρκία και είδαμε τα αποτελέσματα», δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σύμφωνα με απόσπασμα συνέντευξής του στην Deutsche Welle.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προσπάθησε να υπερασπιστεί την απόφασή του να αποσύρει τα αμερικά στρατεύματα από τη Βόρεια Συρία, υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο για μία «ιστορικά αναπόφευκτη σύγκρουση», ενώ επιχείρησε να υποβαθμίσει τη συμμαχία των Κούρδων επιστρέφοντας στα χρόνια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Οι αντιδράσεις ωστόσο είναι πολλές. Και ο Αμερικανός πρόεδρος αναγκάστηκε για μία ακόμη φορά «να στρογγυλέψει» τις δηλώσεις του. «Υπάρχουν τρεις επιλογές για τις ΗΠΑ», έγραψε την Πέμπτη στο Twitter. «Να στείλουν χιλιάδες στρατεύματα και να νικήσουν στρατιωτικά, να χτυππήσουν πολύ σκληρά οικονομικά την Τουρκία και να επιβάλουν κυρώσεις και τέλος να διαπραγματευτούν μία συμφωνία ανάμεσα στην Τουρκία και τους Κούρδους», εξήγησε για να διευκρινίσει αργότερα μιλώντας σε δημοσιογράφους ότι προτιμά την τρίτη επιλογή.

ΑΜΠΕ, AFP/naftemporiki

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news