facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019

Κομισιόν για την απομάκρυνση Θάνου: Δεν βλέπουμε το λόγο να παρέμβουμε

Η αρμόδια Επίτροπος, Margrethe Vestager διαμήνυσε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν βλέπει λόγο να παρέμβει στην υπόθεση και εκφράζει την πλήρη εμπιστοσύνη στις αποφάσεις που θα λάβει η Ελληνική Δικαιοσύνη.

Απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη η κυρία Vestager διευκρινίζει πως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε το δικαίωμα να νομοθετήσει επιπρόσθετους κανόνες για τον διορισμό στελεχών σε Ανεξάρτητες Αρχές, καθότι η σχετική κοινοτική οδηγία που έχει επικαλεστεί ο ΣΥΡΙΖΑ ορίζει μόνον τις ελάχιστες απαιτούμενες προστασίες.

Η Επίτροπος ξεκαθαρίζει επίσης πως καθότι η προθεσμία για ενσωμάτωση της οδηγίας στο εθνικό δίκαιο εκπνέει τον Φεβρουάριο του 2021 η νομική εφαρμογή της είναι λιγότερο απόλυτη από ό,τι θα ήταν εάν η διορία είχε ήδη παρέλθει.

«Υπό τις περιστάσεις αυτές, δεν φαίνεται αιτιολογημένη η ανάληψη περαιτέρω ενεργειών σε αυτό το στάδιο», αναφέρει η κυρία Vestager.

Η κυρία Θάνου έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απομάκρυνσής της, με την Επίτροπο να επισημαίνει πως οι Βρυξέλλες έχουν πλήρη εμπιστοσύνη στην «αμερόληπτη κρίση» των Ελλήνων δικαστών.

Δείτε την απάντηση της Κομισιόν



newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news