facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019

Τέλος οι ενδιάμεσες εκπτώσεις: Κατάργηση ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών

Μόλις λίγες ημέρες μας χωρίζουν από την έναρξη των ενδιάμεσων χειμερινών εκπτώσεων και πιθανότατα και των τελευταίων που υλοποιούνται στην χώρα μας.

Οι ενδιάμεσες χειμερινές εκπτώσεις θα ξεκινήσουν την 1η Νοεμβρίου και θα διαρκέσουν συνολικά 15 ημέρες, δηλαδή έως και την 15η Νοεμβρίου.

Σε ενημέρωσή του σχετικά με την εφαρμογή τω ενδιάμεσων εκπτώσεων, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών (ΕΣΑ) υπογραμμίζει, σε ανακοίνωσή του, ότι «κατά τη διάρκεια των ενδιάμεσων εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και των υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης».

Σημειώνεται ότι, στον νόμο που καθορίζει την εφαρμογή των ενδιάμεσων εκπτώσεων, ορίζεται και η δυνατότητα της προαιρετικής λειτουργίας των καταστημάτων την Κυριακή, 3 Νοεμβρίου, με προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας από τις 11:00 έως τις 18:00. Η προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή αποτελεί «κόκκινο πανί» για τα συνδικάτα των εργαζομένων στο λιανεμπόριο, που αναμένεται και αυτή τη φορά να αντιδράσουν στην δυνατότητα αυτή.

Τέλος στις ενδιάμεσες εκπτώσεις ζητά ο ΕΣΑ

Σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι, στην ανακοίνωσή του, ο ΕΣΑ διευκρινίζει ότι «εκφράζοντας την πλειοψηφία των μελών του και θέτοντας ως στόχο την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς, έχει καταθέσει πρόταση άμεσης κατάργησης του θεσμού των ενδιάμεσων εκπτώσεων».

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης, χαρακτήρισε, μάλιστα, τον θεσμό παρωχημένο. «Ελπίζουμε να μπορέσει να φέρει κοντά καταναλωτές κι επιχειρήσεις. Εκτός απροόπτου, θα είναι η τελευταία φορά γι’ αυτόν τον παρωχημένο θεσμό», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τις ειδικές ημέρες προσφορών, τέλος, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών επισημαίνει ότι «επειδή σε πολλά χθεσινά ηλεκτρονικά δημοσιεύματα, αναρτήθηκαν εσφαλμένες πληροφορίες, σας ενημερώνουμε ότι η προωθητική ενέργεια της «Black Friday» θα διεξαχθεί στις 29 Νοεμβρίου ενώ η «Cyber Monday» στις 2 Δεκεμβρίου».

mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news