facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019

Κυρ. Μητσοτάκης: Αρνητική η Συμφωνία των Πρεσπών αλλά δεν θα εκθέσω τη χώρα

Την άποψη πως η Συμφωνία των Πρεσπών υπήρξε μια αρνητική συμφωνία για την Ελλάδα, εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στο επίσημο δείπνο της Πολιτιστικής Εταιρείας στη Θεσσαλονίκη.

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν μια αρνητική Συμφωνία για τη χώρα μας, όμως δεν θα προσβάλω το εθνόσημο, ούτε και θα εκθέσω τη χώρα σε περιπέτειες» τόνισε ο Πρωθυπουργός.

«Χωρίς να ρισκάρουμε την παραμικρή αποσταθεροποίηση θα παρακολουθούμε στενά τις υποχρεώσεις των γειτόνων μας, την ανταπόκριση των γειτόνων μας στις υποχρεώσεις τους. Και προφανώς την επίλυση των εκκρεμοτήτων με πρώτη αυτή της προστασίας των μακεδονικών προϊόντων. Αυτό επιτάσσει σήμερα ο ρεαλιστικός, ο αληθινός πατριωτισμός» συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης τάχθηκε υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας, υπογραμμίζοντας πως «η Ελλάδα είναι υπέρ του ευρωπαϊκού δρόμου των Δυτικών Βαλκανίων όχι μόνο γιατί αυτό μετατρέπει την προοπτική σε παράγοντα σταθερότητας στην περιοχή, αλλά και γιατί είναι δημοκρατικός μοχλός πίεσης για τον απαραίτητο εκσυγχρονισμό των γειτόνων μας και για την επίλυση των διμερών μας θεμάτων».

Σχετικά με την Αλβανία έθεσε το ζήτημα του σεβασμού της ελληνικής μειονότητας και των δικαιωμάτων της, επισημαίνοντας πως αποτελεί προϋπόθεση για ανοίξει ο ευρωπαϊκός δρόμος της Αλβανίας.

ΑΜΠΕ/naftemporiki

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news