facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019

Σταϊκούρας: Τα αναδρομικά θα επιστραφούν

«Η κυβέρνηση θα σεβαστεί τις αποφάσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου» δηλώνει σε συνέντευξή του στη Real news ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας αναφερόμενος στα αναδρομικά των συνταξιούχων και προσθέτει: «Τα αναδρομικά που θα αποφασιστεί ότι δικαιούνται οι συνταξιούχοι θα επιστραφούν με γνώμονα το χρέος της πολιτείας απέναντι σε όσους αδικήθηκαν. Όμως ξεκαθαρίζω ότι, ταυτόχρονα και σταθερά, κύριο μέλημά μας παραμένει η αποτροπή κάθε πυροδότησης της αποσταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας».

Μιλώντας για την μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, ο Χρ. Σταϊκούρας δηλώνει ότι βρίσκεται στον πυρήνα της στρατηγικής της κυβέρνησης και σημειώνει: «Επιδιώκουμε τα πλέον συμφέροντα για την πατρίδα και σας καταθέτω την εκτίμησή μου ότι θα έχουμε θετικά αποτελέσματα εντός του 2020».

Επιπλέον, ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας για τις επαφές του με ξένους αξιωματούχους εκφράζει την άποψη ότι «οι συνθήκες είναι πιο εξομαλυμένες και το κλίμα πιο «εύκρατο» σε σχέση με το παρελθόν» ενώ προσθέτει ότι η πρόσφατη συνάντησή του με τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου εξελίχθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα.

Ερωτηθείς εάν ο προϋπολογισμός του 2020 θα έχει κάποια επιπλέον έκπληξη προς όφελος των πολιτών ο αρμόδιος υπουργός σημειώνει στη Real news: «Η κυβέρνηση, σταθερά, έχει επιλέξει να αξιοποιεί τον όποιο διαθέσιμο δημοσιονομικό χώρο με όρους οικονομικής αποτελεσματικότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης και πάντα προς όφελος αυτών που έχουν περισσότερο ανάγκη».

Τέλος, ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας για την πορεία της οικονομίας δηλώνει: «Η Ελλάδα, με προσεκτικές και σταθερές πολιτικές κινήσεις, γυρίζει σελίδα και επιστρέφει στην πλήρη κανονικότητα, αρχίζοντας και πάλι να σωρεύει κεφάλαιο αξιοπιστίας».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/aftodioikisi

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news