facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

Στη Βουλή η πορεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ - Διαμαρτύρονται για το νέο αναπτυξιακό νομοσχέδιο

Έξω από τη Βουλή έφτασε η πορεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ η οποία ξεκίνησε στις 11:00 π.μ από την πλατεία Καραΐσκάκη. Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται  για το νέο αναπτυξιακό νομοσχέδιο το οποίο ψηφίζεται στη Βουλή. 

Νωρίτερα υπήρξε, μικροένταση μπροστά από τη Βουλή ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς, γιατί τα ΜΑΤ  δεν άφηναν τους αντιπροσώπους της πορείας να περάσουν να συναντήσουν τον υπουργό. Τελικά λίγο αργότερα τους επέτρεψαν και τα πνεύματα ηρέμησαν. 

Λόγω της πορείας αυτή την ώρα η οδός Μάρνη είναι κλειστή. Συγκεκριμένα, από την πλατεία Βάθη έως την πλατεία Καραΐσκάκη. Κλειστοί είναι και οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Συντάγματος. 





poe01


Από την Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και λαμβάνονται μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας των οχημάτων, ενώ γίνεται έκκληση στους οδηγούς να αποφύγουν την κίνηση και την στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους όπου πραγματοποιείται η πορεία, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας.
poe02


Οι δύο επόμενες συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί για το απόγευμα.

Στις 17:00 η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καλούν σε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος Στγια να μην περάσουν διατάξεις όπως:

- Η εξαίρεση με αδιευκρίνιστους όρους επιχειρήσεων από τις κλαδικές συμβάσεις και η επαναφορά των ενώσεων προσώπων
- Η κατάργηση της επεκτασιμότητας και της υποχρεωτικότητας
- Η δυνατότητα σύναψης τοπικών συμβάσεων κάτω από τις κλαδικές, που ανοίγει το δρόμο των ειδικών οικονομικών ζωνών
- Η κατάργηση της διαιτησίας και η απαξίωση του ΟΜΕΔ
- Ο έλεγχος και η διαχείριση των ηλεκτρονικών μητρώων των συνδικάτων από την κυβέρνηση
- Η ηλεκτρονική ψηφοφορία στη λήψη απόφασης των συνδικάτων, απομαζικοποιώντας και αδρανοποιώντας τους εργαζόμενους από τα συνδικάτα

Στις 18:30 το ΠΑΜΕ καλεί σε ξεχωριστή συγκέντρωση στα Προπύλαια «κόντρα στο νομοσχέδιο-σκούπα για τις κλαδικές συμβάσεις, τους μισθούς των εργαζομένων και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, το οποίο δίνει γη και ύδωρ στους επενδυτές και γκρεμίζει όσα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα έμειναν όρθια με σκληρό αγώνα, στην περίοδο της κρίσης» με σύνθημα «κάτω τα χέρια από τα Συνδικάτα! Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, ζωή με δικαιώματα».

poe03






poe05
poe04
protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news