facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019

Αθώοι Ψυχάρης και στελέχη Alpha Bank για τα δάνεια στον ΔΟΛ

Αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο πρώην εκδότης Σταύρος Ψυχάρης και τα δέκα στελέχη της Αlpha Βank που αντιμετώπιζαν κατηγορίες σχετικά με τη χορήγηση δανείων στον ΔΟΛ χωρίς τις κατάλληλες εγγυήσεις. Μετά από πολύμηνη διαδικασία για την υπόθεση που αφορούσε δάνεια που χορήγησε η τράπεζα, ύψους 44,7 εκατ. ευρώ, το δικαστήριο υιοθέτησε την πρόταση της εισαγγελέως, η οποία είχε ζητήσει την απαλλαγή των κατηγορουμένων.

Το δικαστήριο, στο σκεπτικό της απόφασής του που ανακοίνωσε, έκρινε ότι στην υπόθεση των επίμαχων πιστώσεων δεν υπήρξε καμία παράβαση κανόνα επιμέλειας εκ μέρους των τραπεζικών στελεχών και πως η χορήγηση των δανείων ήταν σύμφωνη με όσα ορίζονται από την Τράπεζα της Ελλάδος και τους εσωτερικούς κανόνες της τράπεζας.

Το δικαστήριο επισημαίνει, επίσης, στο σκεπτικό του ότι σημαντικό μέρος της οφειλής προς την τράπεζα έχει καλυφθεί και ότι βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης της ακίνητης περιουσίας του πρώην εκδότη. Έτσι, κατά τους εφέτες, καθίσταται αβέβαιη η κατά τη δικογραφία ζημιά της τράπεζας.

Ο γνωστός τραπεζίτης Ν. Καραμούζης σχολίασε: Η αθώωση των στελεχών της Αlpha Βank (υπόθεση Ψύχαρη) δικαιώνει τους συναδέλφους που ταλαιπωρήθηκαν. Ας σταματήσουν οι διώξεις τραπεζικών στελεχών που με επιμέλεια/κριτήρια, χωρίς δόλο/προσωπική ωφέλεια, ενέκριναν χρηματοδοτήσεις βάσει εύλογων εκτιμήσεων που τελικά δεν επαληθεύτηκαν.



euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news