facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019

Aλ Μπαγκντάντι: Τον “έδωσε” η γυναίκα του στους Αμερικάνους!

Αποκαλυπτικό είναι το δημοσίευμα των "New York Times", για τον τρόπο που οι ΗΠΑ εντόπισαν τον αρχηγό του ISIS, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.

Σύμφωνα με τους “New York Times”, η επιχείρηση για τη δολοφονία του αλ Μπαγκντάντι ξεκίνησε από το περασμένο καλοκαίρι, όταν στην κατοχή της CIA έφτασαν «αιφνιδιαστικές» πληροφορίες για το πού βρισκόταν ο ηγέτης του ISIS, που εξοντώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής (27.10.2019).

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, αυτοί που «έδωσαν» τον αλ Μπαγκντάντι ήταν ένας αγγελιαφόρος της οργάνωσης, αλλά και μία από τις συζύγους του, οι οποίοι συνελήφθησαν από τις αμερικανικές δυνάμεις. Ακολούθως, η CIA άρχισε τις επαφές με τους Κούρδους και τους Ιρακινούς, προκειμένου να διαστραυρωθεί η πληροφορία, αλλά και για να διαπιστωθεί η ακριβής θέση του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι New York Times, οι Κούρδοι συνέχισαν να δίνουν πληροφορίες στις ΗΠΑ ακόμη και μετά την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αποσύρει τα στρατεύματά του από τη Συρία. Ωστόσο, το γεγονός ότι η περιοχή ελέγχεται από την αλ Κάιντα, ενώ η εναέρια κυκλοφορία είναι υπό τον έλεγχο της Ρωσίας, οδήγησε στη ματαίωση της επιχείρησης τουλάχιστον δύο φορές κατά τους τελευταίους μήνες. Σύμφωνα με τον Αμερικανό Πρόεδρο, το εμπόδιο αυτό ξεπεράστηκε, ύστερα από συνεννόηση που είχε ο ίδιος με τη Μόσχα.

newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news