facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019

Μικρή Αλεξία: Στην Ελλάδα η αποθεραπεία της 8χρονης, το Δημόσιο αναλαμβάνει τα έξοδα

Στην Ελλάδα θα παραμείνει τελικά για νοσηλεία η μικρή Αλεξία η οποία τραυματίστηκε από αδέσποτη σφαίρα το Πάσχα στη Θήβα ενώ έπαιζε στην αυλή του σπιτιού της.

Το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο το οποίο συνεδρίασε σήμερα, Τετάρτη 09/10, αποφάσισε η 8χρονη να παραμείνει στην Ελλάδα και να μεταφερθεί σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης στη Λάρισα και όχι στο εξωτερικό.

Τα μέλη του Συμβουλίου, όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, απέρριψαν τη πρόταση της οικογενείας με το οποίο ζητούσε η μικρή να μεταφερθεί σε κέντρο αποκατάστασης στο Αμβούργο της Γερμανίας.

Για το θέμα ερωτήθηκε και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας ο οποίος είπε: «Δέχθηκα τον πατέρα και μίλησα μαζί του. Το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι θα καλύψει πλήρως την αποθεραπεία αυτού του παιδιού, σε κέντρο αποκατάστασης στη χώρα μας. Προφανώς και πάντα ενημερώνεται ο πρωθυπουργός μας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και έχει δώσει εντολή ώστε να υπάρχει η δέουσα προσοχή σε ιδιαίτερα ευαίσθητα περιστατικά όπως είναι αυτά μικρών παιδιών».



Η έκκληση του πατέρα της 8χρονης

Ο πατέρας της μικρής Αλεξίας, σχολίασε τη συγκεκριμένη απόφαση στις τηλεοπτικές κάμερες και όπως μετέδωσε το δελτίο ειδήσεων του Ant1 δήλωσε: «Έχουμε ζητήσει να εγκριθεί ένα πόσο των 90.000 ευρώ για να πάει το παιδί μου σε ένα κέντρο αποκατάστασης στο Αμβούργο, στη Γερμανία. Είναι ένα κέντρο αποκατάστασης ειδικό για παιδάκια, επειδή στην Ελλάδα δεν βρίσκεται κανένα κέντρο για παιδιά. Κάνω έκκληση στον πρωθυπουργό της χώρας, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη να επέμβει. Θέλω να τον δω, στο γραφείο του».



newsbeast

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news