facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019

Παναγιωτόπουλος: Η Γαλλία στέλνει φρεγάτα στο οικόπεδο 7 της κυπριακής ΑΟΖ

Προκλητική ενέργεια, χαρακτήρισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, την παρουσία του γεωτρύπανου Γιαβούζ, με συνοδεία μάλιστα τουρκικών πολεμικών πλοίων, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ ενώ τόνισε τη χρησιμότητα παρουσίας ευρωπαϊκών δυνάμεων στο οικόπεδο 7 της κυπριακής ΑΟΖ.

«Το οικόπεδο 7 έχει παραχωρηθεί σε εταιρείες γαλλικών και ιταλικών συμφερόντων, είπα ότι αυτό είναι τεστ αντοχών όχι μονό προς τη Γάλλια, αλλά και προς την ΕΕ που κάνει ο Ερντογάν έναντι των συμμάχων» είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος, ο οποίος τόνισε πως η Γαλλία στέλνει φρεγάτα στην περιοχή και δήλωσε πω υπάρχει πιθανότητα να καταπλεύσει στην κυπριακή θαλάσσια περιοχή και ιταλική φρεγάτα.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος ωστόσο, διευκρίνισε ότι οι Τούρκοι είναι σε μια γωνιά του Οικοπέδου 7, ενώ οι Γάλλοι σε άλλη περιοχή και ανέφερε πως αν χρειαστεί να ζητηθεί επισήμως στρατιωτική παρουσία στο οικόπεδο 7 της κυπριακής ΑΟΖ, αυτό θα γίνει από τη Λευκωσία.

powered by Rubicon Project
Αναφορικά με τη κρίση στη Συρία, ο κ. Παναγιωτόπουλος σημείωσε ότι οι Τούρκοι έχουν μετατραπεί σε παράγοντα αστάθειας στην περιοχή και δίνουν την αίσθηση ότι δεν είναι αξιόπιστος σύμμαχος στο ΝΑΤΟ ενώ οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν πως ο σταθερός σύμμαχος στην περιοχή είναι μόνο η Ελλάδα.

Τέλος, μιλώντας για την προοπτική αγοράς των δύο υπερσύγχρονων φρεγατών Belh@rra από την Ελλάδα, ο κ. Παναγιωτόπουλος σχολίασε ότι κατά τη συνάντησή του με την κ. Παρλί υπεγράφη επιστολή προθέσεων, την οποία χαρακτήρισε ως ένα σημαντικό πρώτο βήμα. «Μένουν παρά πολλά να γίνουν ακόμα ιδιαιτέρα σε ό,τι αφόρα το τι ακριβώς θα έχει το σκάφος και πώς θα χρηματοδοτηθεί η ναυπήγηση», κατέληξε.

newsbeast

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news