facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019

Θεσμοί: Δημοσιονομικό κενό το 2020 - Να κλείσει μέχρι τις 15 Οκτωβρίου

Tο δημοσιονομικό κενό που υπάρχει προϋπολογισμό του 2020, επιβεβαίωσε σήμερα ανώτερος αξιωματούχος της ευρωζώνης, διευκρινίζοντας ότι είναι επιθυμητό να υπάρξει συμφωνία σε αυτό το θέμα μεταξύ των θεσμών και της κυβέρνησης πριν από τις 15 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τον Ευρωπαίοι αξιωματούχο το ελληνικό ζήτημα δεν θα απασχολήσει την προσεχή συνεδρίαση του Εurogroup, στις 9 Οκτωβρίου στο Λουξεμβούργο, δεδομένου ότι αυτό προβλέπεται να γίνει αργότερα (4 Δεκεμβρίου).

Όπως επισήμανε ο αξιωματούχος, το EWG είχε μια πρώτη συζήτηση για την Ελλάδα με βάση ενδιάμεση έκθεση των θεσμών, μετά την επίσκεψή τους στην Αθήνα. Η έκθεση ήταν θετική, είπε, προσθέτοντας ότι υπάρχει ένα δημοσιονομικό κενό (σ.σ. περίπου 1 δισ. ευρώ) για το 2020, όπως σωστά γράφτηκε στον ελληνικό τύπο και περιμένουμε να αντιμετωπιστεί το επόμενο διάστημα.

Ερωτηθείς εάν η συμφωνία μεταξύ των θεσμών και της κυβέρνησης πρέπει να επιτευχθεί τώρα ή μέχρι το τέλος του έτους, απάντησε ότι η Ελλάδα κατά προτίμηση θα πρέπει να ολοκληρώσει το προσχέδιο του προϋπολογισμού με την κάλυψη του κενού μέχρι τις 15 Οκτωβρίου, οπότε θα πρέπει να το υποβάλει και στην Κομισιόν.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι βασικό θέμα του Εurogroup της επόμενης βδομάδας θα είναι η αναζήτηση συμφωνίας σε σχέση με τον προϋπολογισμό της ευρωζώνης, δηλαδή το νέο χρηματοδοτικό μέσο το οποίος θα στηρίζει μεταρρυθμίσεις και δημόσιες επενδύσεις την περίοδο 2021-2027.

naftemporiki

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news