facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019

Τζόκερ: Ποιος είναι ο νόμος του 1937 που επικαλέστηκαν για την καταγγελία στους κινηματογράφους

Έχοντας ως βάση νόμο του 1937 που φέρει την υπογραφή του δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά κινήθηκαν οι υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού, που έκαναν τις καταγγελίες για την ύπαρξη ανηλίκων στους κινηματογράφους που προβάλλεται η ταινία «Τζόκερ».
Όλα ξεκίνησαν από την καταγγελία δύο γυναικών που όπως αποδείχθηκε είναι υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού, ότι ανήλικοι παρακολουθούν την ταινία σε κινηματογράφους στο Μαρούσι και στην οδό Πατησίων. Αμέσως ακολούθησε έφοδος από αστυνομικούς σε συγκεκριμένους κινηματογράφους.
Ο νόμος στον οποίον «πάτησαν» για να γίνει η έφοδος της Αστυνομίας είναι του 1937. Το θέμα είναι ότι ο νόμος αυτός έχει τροποποιηθεί με τον νόμο 4442/2016 στον οποίο δεν υπάρχει πλέον το περίφημο άρθρο 9.
Ειδικότερα στο κεφάλαιο Ζ και στα άρθρα 27,28,29,30,31 και 32 που αναφέρονται στους κινηματογράφους δεν υπάρχει πουθενά αναφορά στο αν απαγορεύεται ή επιτρέπεται σε ανήλικους να μπαίνουν σε κινηματογράφους.
Οργισμένη η Λίνα Μενδώνη για το σάλο με τον Joker μίλησε στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη και αποκάλυψε ποιες είναι οι γυναίκες που έκαναν τις καταγγελίες στην αστυνομία τονίζοντας ότι «κινήθηκαν πέραν των αρμοδιοτήτων τους, δεν είχαν ενημερώσει! Αναρωτιέμαι για τα κίνητρά τους».
Οι δυο γυναίκες που είναι υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού έκαναν την καταγγελία, η αστυνομία αναγκάστηκε να πάει στις αίθουσες και επειδή η καταλληλόλητα της ταινίας έχει «βγει» με βάση νόμο του 1937, έπρεπε να βγάλει ανήλικους από τις αίθουσες όπου παιζόταν η ταινία «Τζόκερ».
Η κα Μενδώνη τόνισε πως οι δυο υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού κινήθηκαν αυτοβούλως, πέραν των αρμοδιοτήτων τους και χωρίς να έχουν ενημερώσει τους αρμόδιους στο υπουργείο. Μάλιστα είπε πως οι δυο γυναίκες εργάζονται την επιτροπή καταλληλόλητας του υπουργείου και έχουν μόνο γνωμοδοτικές αρμοδιότητες.
Όπως είπε, οι δυο υπάλληλοι υπηρετούν χρόνια στο υπουργείο Πολιτισμού αλλά πρώτη φορά έκαναν κάτι τέτοιο. «Ο νόμος δεν έχει ενεργοποιηθεί ποτέ. Είναι παράλογο να ενεργοποιηθεί», τόνισε η Λίνα Μενδώνη, επαναλαμβάνοντας πως «καταδικάζει το υπουργείο Πολιτισμού κι εγώ προσωπικά την ενέργεια». Προανήγγειλε δε ότι «θα λάβουμε όλα τα μέτρα για το πειθαρχικό έλεγχο».
news

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news