facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019

10ετές: Έκλεισε το βιβλίο προσφορών - 5,4 δισ. ευρώ με απόδοση 1,5%

Ιστορικά χαμηλά για το κόστος χρηματοδότησης του ελληνικού δημοσίου. Το βιβλίο προσφορών για το re-opening του 10ετούς ομολόγου έκλεισε με το ποσό να ξεπερνά τα 5,4 δισ. ευρώ και την απόδοση να διαμορφώνεται στο 1,5%.

Ο ρόλος των συμβούλων της έκδοσης είχε ανατεθεί στις BNP Paribas, Citi, Goldman Sachs, HSBC και JP Morgan και το αρχικό guidance είχε οριστεί στο 1,55%.

«Ο στόχος δεν είναι να κάνουμε μια μεγάλη έκδοση, ο στόχος είναι να κάνουμε μια πετυχημένη έκδοση με καλή διασπορά στους επενδυτές και με ένα χαμηλό κόστος δανεισμού» είχε δηλώσει ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας όταν άνοιξε το βιβλίο προσφορών.

Το οικονομικό επιτελείο ήθελε να εκμεταλλευθεί, όπως και συνέβη, το άκρως ευνοϊκό κλίμα που έχει διαμορφωθεί στις διεθνείς αγορές για το κρατικό χρέος. Στο πλαίσιο αυτό, ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους είχε δώσει χθες εντολή να «ανοίξει» ξανά το 10ετές ομόλογο του ελληνικού δημοσίου με έτος λήξης το 2029.

Υπενθυμίζεται ότι στην έκδοση του Μαρτίου το αρχικό guidance για το επιτόκιο ήταν 4,125%, αλλά χάρη στην ισχυρή ζήτηση το επιτόκιο «κλείδωσε» τελικά στο 3,9%. Είχαν αντληθεί 2,5 δισ. ευρώ, με τις προσφορές των επενδυτών να αγγίζουν τα 11,8 δισ. ευρώ.

naftemporiki

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news