facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019

Nέο λουκέτο στο μοναδικό εργοστάσιο παραγωγής εμφιαλωμένου νερού στις Κυκλάδες

«Λουκέτο» μπαίνει στη μονάδα παραγωγής των εμφιαλωμένων νερών «ΣΑΡΙΖΑ», τη μοναδική του είδους της στο σύμπλεγμα των Κυκλάδων.

Έπειτα από εισήγηση της Γενικής Δ/νσης Δημ. Υγιεινής & Κοινωνικής Μέριμνας, με απόφαση του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου και της Γενικής Δ/νσης Ανάπτυξης, θα διακοπεί προσωρινά η λειτουργία της εν λόγω μονάδας που βρίσκεται στον οικισμό Αποίκια της Άνδρου.

Στη σχετική απόφαση τονίζεται ότι οι εγκαταστάσεις της ΣΑΡΙΖΑ Α.Ε. καθιστούν ανεπαρκές το επίπεδο υγιεινής χώρων και εξοπλισμού με αποτέλεσμα να τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η Δημόσια Υγεία.

Η απόφαση ανακαλεί την άδεια λειτουργίας της μονάδας και ισχύει μέχρι και εφόσον αρθούν όλοι οι λόγοι έκδοσης της, το οποίο θα πιστοποιηθεί με νέα απόφαση της Γενικής Δ/νσης Ανάπτυξης και μετά από σχετική γνωμάτευση της Γενικής Δ/νσης Δημόσιας Υγιεινής & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Υπενθυμίζεται πως το νερό ΣΑΡΙΖΑ είχε αποσυρθεί από την αγορά και το 1997 με απόφαση του υπουργείου Υγείας μετά τον εντοπισμό αρχικά εντεροκόκκου και στη συνέχεια ψευδομονάδας στο νερό. Η εταιρία επέστρεψε το 2011, εξασφάλισε άδεια λειτουργίας και μάλιστα, τα τελευταία χρόνια είχε εισέλθει δυναμικά στην παραγωγή εμφιαλωμένου νερού και ανθρακούχων προϊόντων.

Ωστόσο, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν ομαλά και οδηγείται ξανά στην αφαίρεση της άδειας λειτουργίας και στο «λουκέτο», το οποίο κανείς δε γνωρίζει για πόσο χρονικό διάστημα θα παραμείνει.

mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news