facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019

Δωρεάν είσοδος σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο

Το Σαββατοκύριακο που μας έρχεται, το Υπουργείο Πολιτισμού γιορτάζει τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς ανοίγοντας δωρεάν για το κοινό τις πύλες του χώρου και του μουσείου της Ακρόπολης, αλλά και πλήθος αρχαιολογικών χώρων, μουσείων και μνημείων σε όλη τη χώρα. Μία ημέρα πριν, την Παρασκευή, η είσοδος για τον χώρο και το μουσείο της Ακρόπολης θα είναι επίσης ελεύθερη για κάποιες ώρες στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού.
Δωρεάν είσοδος σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο
Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς είναι ένας πανευρωπαϊκός θεσμός που φιλοδοξεί να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες γύρω από την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς. Στο πλαίσιο αυτού του σκοπού, κάθε χρόνο, ένα Σαββατοκύριακο του Σεπτέμβρη δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες να επισκεφθούν χωρίς αντίτιμο τους αρχαιολογικούς χώρους, τα μουσεία και τα μνημεία της περιοχής τους.

Για το 2019, οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς έχουν θέμα «Τέχνες και Ψυχαγωγία: αναζητώντας τον ελεύθερο χρόνο» και θα εορταστούν αυτό το Σαββατοκύριακό, 28 και 29 Σεπτεμβρίου, με ελεύθερη είσοδο στον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο της Ακρόπολης, καθώς και σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Παράλληλα, το κοινο θα έχει την ευκαιρία να έρθει σε πιο άμεση επαφή με την πολιτιστική κληρονομιά μας μέσω ποικίλων δράσεων και εκδηλώσεων (που σε κάποια μέρη ξεκινούν από την Παρασκευή 27/9) όπως συναυλίες, εκθέσεις, ξεναγήσεις, εκπαιδευτικές δραστηριότητες, προβολές ταινιών και αναπαραστάσεις.

Μπορείτε να βρείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα εδώ.

Στο μεταξύ, αύριο, 27 Σεπτέμβρη, είναι και η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού που φέτος έχει θέμα: «Τουρισμός και Εργασία: Ένα καλύτερο μέλλον για όλους». Μ’ αυτήν την αφορμή, το Υπουργείο Τουρισμού γιορτάζει προσφέροντας ελεύθερη είσοδο στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης από τις 9 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής και στο μουσείο της Ακρόπολης από τις 5 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ.


mama365

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news