facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

Αυθαίρετα: Τελειώνει ο χρόνος - Ποια τα περιθώρια για παράταση

Μέχρι και τις 9 Νοεμβρίου 2019 έχουν οι ιδιοκτήτες αυθαίρετων προκειμένου να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την τακτοποίησή τους.

Ο χρόνος, όπως όλα δείχνουν, κυλά αντίστροφα. Ωστόσο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναρωτιούνται αν η νέα ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος δώσει (και αυτή με τη σειρά της) άλλη μια παράταση για την τακτοποίησή τους. Όσο ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΝ διαμηνύει ότι δεν θα υπάρξει παράταση της σχετικής προθεσμίας, πηγές του υπουργείου αναφέρουν ότι ακόμη δεν έχουν ληφθεί οι τελικές αποφάσεις.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Τα Νέα», με τα έως τώρα δεδομένα δεν προβλέπεται να δοθεί νέα παράταση.

Μάλιστα, σε χθεσινή ανακοίνωση του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών - Πειραιώς - Αιγαίου και Δωδεκάνησου αναφέρεται χαρακτηριστικά πως «ο γενικός γραμματέας Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Ευθύμιος Μπακογιάννης τους ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να υπάρξει καμία παράταση στον νόμο περί τακτοποιήσεως αυθαιρέτων».

Χαραμάδα για παράταση

Ωστόσο, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Περιβάλλοντος, το θέμα δεν έχει κλείσει ακόμη. Μάλιστα, όπως λένε, δεν αποκλείεται να δοθεί μια μικρή παράταση - maximum έως το τέλος του χρόνου.

Κατά τις ίδιες πηγές, αν τελικά δοθεί η οποιαδήποτε πίστωση χρόνου στους ιδιοκτήτες ακινήτων, αυτό θα γίνει προκειμένου να βελτιωθούν μια σειρά από πράγματα, όπως είναι για παράδειγμα, ο τρόπος που γίνονται σήμερα οι συναλλαγές.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news