facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019

Συντάξεις χηρείας: Πότε θα δοθούν οι αυξήσεις και τα αναδρομικά

Τέλος μπαίνει στο ζήτημα που είχε προκύψει με τις συντάξεις χηρείας αλλά και στην αγωνία 65.850 δικαιούχων.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι «λύνουμε -επιτέλους- την εκκρεμότητα την οποία κληρονομήσαμε, όσον αφορά τις συντάξεις χηρείας. Στο τέλος αυτού του μήνα, 65.850 δικαιούχοι, θα δουν τα ποσοστά αναπλήρωσης να πηγαίνουν από το 50% στο 70% όπως είχαμε δεσμευθεί. Το κάναμε πράξη, δεν ήταν εύκολο, θέλω να συγχαρώ όλους τους εργαζόμενους του Υπουργείου Εργασίας. Δούλεψαν πολύ σκληρά αυτούς τους δύο μήνες, διότι παραλάβαμε ένα σύστημα παντελώς απροετοίμαστο για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε αυτή τη δέσμευσή μας», είπε ο πρωθυπουργός.

Δείτε επίσης: Τουρκικά ΜΜΕ: Φεύγει και ο Πορθητής μετά το Γιαβούζ από την Κύπρο

Διαβάστε επίσης: Μητσοτάκης: Τέλος Σεπτεμβρίου οι αυξήσεις στις συντάξεις χηρείας

«Το κάνουμε, όμως, πράξη, αποτελούσε προσωπική μου δέσμευση αλλά και της Νέας Δημοκρατίας», συνέχισε.

Οι συντάξεις χηρείας

Στο τέλος Οκτωβρίου θα καταβληθούν τα αναδρομικά ποσά τεσσερισήμισι μηνών σε 60.000 δικαιούχους που λαμβάνουν συντάξεις χηρείας και έχουν συνταξιοδοτηθεί μετά τον Μάιο του 2016, ενώ στο τέλος Σεπτεμβρίου θα καταβληθούν για πρώτη φορά οι αυξημένες συντάξεις.

Ειδικότερα:


  • Στα τέλη Σεπτεμβρίου με την πληρωμή των συντάξεων Οκτωβρίου θα καταβληθούν σε όλους τα νέα αυξημένα ποσά που αντιστοιχούν σε ένα νέο μηνιάτικο (σύνταξη Οκτωβρίου).
  • Στα τέλη Οκτωβρίου με την πληρωμή των συντάξεων Νοεμβρίου θα δοθούν και τα αναδρομικά τεσσερισήμισι μηνών, δηλαδή οι διαφορές των ποσών από τις 17 Μαΐου 2019 έως και τη σύνταξη Σεπτεμβρίου που πληρώθηκε με τα παλιά δεδομένα τέλη Αυγούστου.

Σημειώνεται ότι οι διατάξεις για την αύξηση των συντάξεων χηρείας που εκδόθηκαν με βάση τον νόμο Κατρούγκαλου ψηφίστηκαν στις 17 Μαΐου του 2019 από την προηγούμενη κυβέρνηση, υπήρξε όμως σημαντική καθυστέρηση στη λειτουργία του νέου λογισμικού συστήματος που απαιτείται για να υπολογιστούν τα νέα αυξημένα ποσά.

in

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news