facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

Μητσοτάκης σε Ζάεφ: Εγώ δεν θα υπέγραφα την συμφωνία, αλλά θα την σεβαστώ

Μήνυμα στα Σκόπια να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στα ζητήματα προστασίας των εμπορικών σημάτων έστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνάντηση, την πρώτη, που είχε με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε στον κ. Ζάεφ ότι αν ο ίδιος ήταν πρωθυπουργός δεν θα υπέγραφε την Συμφωνία των Πρεσπών και πρόσθεσε ότι ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε ό,τι μπορούσε για να μην κυρωθεί.

Ωστόσο, συμπλήρωσε, μετά την κύρωσή της η συμφωνία αποτελεί πλέον μέρος του Διεθνούς Δικαίου και επομένως η Ελλάδα πρέπει να τη σεβαστεί.

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τον ομόλογό του να μην υπάρξουν καθυστερήσεις που συνδέονται με πτυχές της συμφωνίας, ιδιαίτερα στο θέμα της προστασίας των εμπορικών σημάτων.

Ο κ. Ζάεφ εξέφρασε τη βούληση της κυβέρνησής του να μην υπάρξουν καθυστερήσεις, προσδοκώντας ταχύτερη υλοποίηση όλων των ανοιχτών ζητημάτων που συνδέονται με την ενταξιακή πορεία της χώρας του στην ΕΕ.

Στην συνάντηση συμμετείχαν και οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών.

Μπαράζ επαφών

Η ατζέντα των επαφών του πρωθυπουργού την Τρίτη έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο επίπεδο της οικονομίας και των συναντήσεων με ξένους επενδυτές.

Συγκεκριμένα, στις 16.30 το απόγευμα της Τρίτης (τοπική ώρα) ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει σε εκδήλωση της Goldman Sachs, στην οποία, ύστερα από πρόσκληση του επικεφαλής της Goldman, David Solomon, θα παραστούν 30 CEO’s κορυφαίων αμερικανικών επιχειρήσεων.

Νωρίτερα, στις 12.00 τοπική ώρα, ο κ. Μητσοτάκης θα λάβει μέρος στη συνεδρίαση του International Advisory Board (IAB) του Atlantic Council.

Επίσης, ο πρωθυπουργός είχε επαφές με τον Έντι Ράμα, τον Χασίμ Θάτσι και τον Αλεξάντερ Βούτσιτς, ενώ στο πλαίσιο των διμερών συναντήσεων με ηγέτες μεγάλων χωρών ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει διμερή συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Αυστραλίας, Σκοτ Μόρισον (11.30 τοπική ώρα).

Τα ξημερώματα της Τετάρτης ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ (1:30 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας) και αύριο θα συναντηθεί με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news