facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019

Ιαπωνία: Πρόταση για ρίψη ραδιενεργού νερού από τη Φουκουσίμα στη θάλασσα

Η ιαπωνική Tokyo Electric Power θα πρέπει να ρίξει ραδιενεργά νερά από τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα στον Ειρηνικό, καθώς ξεμένει από χώρο για την αποθήκευσή του, δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος την Τρίτη.

Η Tokyo Electric (Tepco) έχει συλλέξει πάνω από ένα εκατομμύριο τόνους μολυσμένου νερού από τους σωλήνες ψύξης οι οποίοι χρησιμοποιούνταν για να αποφεύγεται η τήξη των πυρήνων καυσίμου.

«Η μόνη επιλογή θα είναι το διοχετεύσουμε στη θάλασσα και να το αραιώσουμε» είπε ο υπουργός, Γιοσιάκι Χαράντα, σε συνέντευξη Τύπου στο Τόκιο. «Ολόκληρη η κυβέρνηση θα το συζητήσει, μα θα ήθελα να παρουσιάσω την άποψή μου».

Η κυβέρνηση αναμένει αναφορά από επιτροπή ειδικών πριν καταλήξει σε μια τελική απόφαση για το τι θα συμβεί με το ραδιενεργό νερό.

Ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου της Ιαπωνίας, Γιοσιχίντε Σούγκα, σε ξεχωριστή συνέντευξη Τύπου, χαρακτήρισε τα σχόλια του Χαράντα ως «προσωπική του άποψη».

Η Tepco δεν ήταν σε θέση να αποφασίσει μόνη της τι θα κάνει, αλλά θα συμμορφωθεί όταν η κυβέρνηση αποφασίσει, είπε εκπρόσωπός της.

Η εταιρεία αναφέρει ότι θα ξεμείνει από χώρο αποθήκευσης του νερού ως το 2022. Ο Χαράντα δεν διευκρίνισε πόσο νερό θα έπρεπε να ριχτεί στον ωκεανό.

Οποιαδήποτε έγκριση για ρίψη ραδιενεργού νερού στη θάλασσα θα εξόργιζε γειτονικές χώρες, όπως η Νότια Κορέα, η οποία κάλεσε ανώτερο αξιωματούχο της ιαπωνικής πρεσβείας τον προηγούμενο μήνα για να εξηγήσει τι θα γίνει με τα νερά από τη Φουκουσίμα.

huffingtonpost

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news