facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019

Γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ: Μετά το Γιαβούζ... φεύγει και το Φατίχ

Στη Μαύρη Θάλασσα ενδέχεται να διεξάγει την επόμενη γεώτρηση του το τουρκικό γεωτρύπανο Φατίχ το οποίο ολοκλήρωσε την γεώτρηση του ανοιχτά της Πάφου και ετοιμάζεται να επιστρέψει σύμφωνα με την τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γενί Σαφάκ, ενώ το Γιαβούζ που παραμένει στην Αττάλεια ενδέχεται να σταλεί για νέα γεώτρηση νοτίως της Κύπρου όπου το Μπαρμπαρός είχε διεξάγει έρευνες.

Ανταπόκριση του ΚΥΠΕ που επικαλείται την εφημερίδα Γενί Σαφάκ, αναφέρει πως το Φατίχ που παραμένει δυτικά της Κύπρου στα ανοιχτά της Πάφου έχει ολοκληρώσει την γεώτρηση του και ετοιμάζεται να επιστρέψει. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το Φατίχ στη συνέχεια ενδέχεται να αναλάβει καθήκοντα στη Μαύρη Θάλασσα.

Για το Γιαβούζ το οποίο βρίσκεται στο λιμάνι Τασουτσού της Αττάλειας, αναφέρει ότι έχει ολοκληρώσει την γεώτρηση του στην Καρπασία και αφού ολοκληρώσει την προετοιμασίες τους θα ξεκινήσει για την περιοχή στην οποία θα του ανατεθούν καθήκοντα. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ενδέχεται να σταλεί στις περιοχές όπου το Μπαρμπαρός διεξήγαγε έρευνες το τελευταίο διάστημα νοτίως της Κύπρου.

Για το Ορούτς Ρέις το οποίο έχει ξεκινήσει για την ανατολική Μεσόγειο με την συνοδεία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού αναφέρει ότι δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί η περιοχή που θα αναλάβει τη διεξαγωγή ερευνών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Τουρκία είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τόσο τις γεωτρήσεις όσο και τις δραστηριότητες έρευνάς της, προσθέτοντας ότι ‘παρακολουθεί στενά τις προσπάθειες δημιουργίας τετελεσμένων που συνεχίζει ο άξονας ‘Ελληνοκυπριακή διοίκηση’ και Ελλάδα’. Η εφημερίδα αναφέρει ακόμη ότι στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων αυτών η Τουρκία είναι σε θέση να κάνει όλους τους σχεδιασμούς συμπεριλαμβανομένης και της αγοράς νέου ερευνητικού πλοίου και νέου γεωτρύπανου.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news