facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019

«Μας πολεμά ο δήμαρχος Ιλίου» λέει ο Φορέας Διαχείρισης πάρκου Τρίτση και ρίχνει… αλλού τις ευθύνες για την κατάσταση στη λίμνη

Προσπάθεια να διασκεδάσει τις αρνητικές εντυπώσεις που προκάλεσαν οι εικόνες με τα νεκρά ψάρια και τα λύματα στην κύρια λίμνη του πάρκου Τρίτση και, κυρίως, η χλιαρή αντίδρασή του απέναντι στις κατηγορίες για ολιγωρίες και παραλείψεις που οδήγησαν σε αυτήν την κατάσταση, κατέβαλλε ο Φορέας Διαχείρισης του πάρκου.

Σε μια μακροσκελή ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, χαρακτήρισε εξαιρετικά λυπηρό το γεγονός «της απώλειας ενός μικρού μέρους του συνολικού πληθυσμού των ψαριών», κατηγόρησε το δήμαρχο Ιλίου Νίκο Ζενέτο ότι διεξάγει σφοδρό πόλεμο κατά του Φορέα αλλά και τα μέσα ενημέρωσης που, όπως είπε, έσπευσαν να αναπαράγουν ψευδείς ειδήσεις, υπεραμύνθηκε όλων των ενεργειών που έχουν γίνει μέχρι στιγμής και επέρριψε ευθύνες για την κατάσταση προς κάθε άλλη κατεύθυνση.

Ιδιαίτερη εντύπωση, ωστόσο, προκαλεί το γεγονός ότι κατηγορεί το Δήμο Ιλίου πως δεν ασκεί την υπηρεσία της καθαριότητας στο πάρκο, παρά το γεγονός ότι χρηματοδοτείται. Ωστόσο, στο άρθρο 56 του Ν.4414/2016 προβλέπεται ότι η διαχείριση των απορριμμάτων στο Πάρκο Τρίτση είναι ευθύνη του Φορέα Διαχείρισης. Για το λόγο αυτό, εισπράττει απευθείας από τη ΔΕΗ τα ανταποδοτικά τέλη από ακίνητα που βρίσκονται εντός του χώρου ευθύνης του και είναι κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Παρά ταύτα, εξακολουθούσε ο Δήμος να κάνει την αποκομιδή των απορριμμάτων, μέχρι τη στιγμή που ο Φορέας κάλεσε την αστυνομία και οι εργαζόμενοι μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό τμήμα, απλώς επειδή έκαναν συντήρηση σε μια αντλία γεώτρησης. Τότε το Δ.Σ του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου πήρε απόφαση να μη ξαναμπεί στο Πάρκο.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του Φορέα Διαχείρισης:





doxthi

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news