facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019

Νέο μη επανδρωμένο επιθετικό αεροσκάφος κατασκεύασε η Τουρκία

Στην κατασκευή ενός μη επανδρωμένου επιθετικού αεροσκάφους (UAV) ονόματι Αkinci προχώρησε η Τουρκία και το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει τις πρώτες δοκιμαστικές πτήσεις εντός του Οκτωβρίου.

Κατά την παρουσίασή του, κατά τη διάρκεια της έκθεσης αεροαδιαστημικής τεχνολογίας Teknofest, ο πρόεδρος της εταιρείας Bayraktar, Σελτσούκ Μπαϊρακτάρ, που κατασκευάζει μη επανδρωμένα αεροσκάφη ανακοίνωσε πως το επιθετικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος είναι έτοιμο.

Ο ίδιος υποστήριξε πως «δεν θα είναι ένα αεροσκάφος για την καταπολέμηση των τρομοκρατών αλλά για να χτυπά στόχους στρατηγικής σημασίας. Όλα τα συστήματα του είναι εγχώρια. Πύραυλοι αέρος-άερος, αέρος-εδάφους, ραντάρ εντοπισμού στόχων. Με την λειτουργία τους θα ελαφρύνουμε το βάρος του έργου των μαχητικών διότι το Μπαϊρακτάρ θα μπορεί να προσεγγίζει πιο επικίνδυνες περιοχές. Από απόσταση εκατοντάδων χιλιομέτρων θα μπορεί να εντοπίζει τα ραντάρ των αντιαεροπορικών συστημάτων και θα έχει τη δυνατότητα να τα στοχεύει για να "τυφλώνει" τα αντιαεροπορικά συστήματα».

Οι κατασκευαστές του μη επανδρωμένου επιθετικού αεροσκάφους υποστηρίζουν πως μετά τις δοκιμές που θα γίνουν το Μπαϊρακτάρ θα μπορεί να ενταχθεί στο οπλοστάσιο των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στα τέλη 2020.

ΙΒΝΑ/naftemporiki

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news