facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019

Λούνα Παρκ – Βόλος: «Δεν καταζητείται ο χειριστής – Η ταχύτητα του παιχνιδιού είναι συγκεκριμένη»

Την ώρα που η 14χρονη κοπέλα που βρήκε τραγικό θάνατο στο λούνα παρκ στον Αλμυρό δεν έχει ακόμη κηδευτεί, νέα στοιχεία που έρχονται στο φως περιπλέκουν περισσότερο τις συνθήκες του δυστυχήματος. Όπως ισχυρίζεται ο δικηγόρος της ιδιοκτήτριας αλλά και του χειριστή του μοιραίου παιχνιδιού μιλώντας στο Newsit.gr, ο εργαζόμενος δεν καταζητείται, ενώ δεν έχει καν κληθεί να καταθέσει! Την ίδια ώρα ο συνήγορος τους ισχυρίζεται ότι το παιχνίδι πληρούσε όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας και μάλιστα είχε λάβει πιστοποίηση από τον αρμόδιο φορέα.
«Ο χειριστής δεν καταζητείται»
«Ο εργαζόμενος ευθύς αμέσως μετά την εξέλιξη του περιστατικού που οδήγησε στον τραγικό θάνατο του παιδιού, μάλλον δυστυχώς φοβήθηκε, τρομοκρατήθηκε, σοκαρίστηκε, πανικοβλήθηκε και πιστεύω αψυχολόγητα απομακρύνθηκε από τον χώρο που έγινε το περιστατικό, ενώ η υπεύθυνη του Λούνα Παρκ έμεινε και ανέλαβε τις όποιες ευθύνες την ακολουθούν. Κατά την άποψη μου όμως δεν υπάρχει καμία ευθύνη. Έμεινε, έγινε ολόκληρη αστυνομική διαδικασία, ελήφθησαν μαρτυρικές καταθέσεις και από την υπεύθυνη του Λούνα Παρκ η οποία οδηγήθηκε την επόμενη ημέρα στην Εισαγγελία, η εισαγγελέας πρωτοδικών απείχε από κάθε ποινική δίωξη αναγγέλλοντας προκαταρκτική εξέταση και συνέχιση της αστυνομικής έρευνας» λέει στο Newsit.gr ο δικηγόρος της ιδιοκτήτριας του Λούνα Παρκ αλλά και του χειριστή του παιχνιδιού.
«Ο αλλοδαπός εργαζόμενος, δεν αναζητείται, ούτε καταζητείται, είναι ελεύθερος και διατύπωσε την πρόθεση του δια εμού ότι είναι έτοιμος να καταθέσει. Για να καταθέσει όμως πρέπει να προηγηθεί κλήση. Εμείς δηλώνουμε παρόντες και πανέτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την διαδικασία αυτή. Η θέση του πελάτη μου είναι συγκεκριμένη, δεν έχει την παραμικρή υπαιτιότητα στην πρόκληση του περιστατικού αυτού που κατέληξε με το τραγικό αυτό αποτέλεσμα. Η ταχύτητα του παιχνιδιού είναι συγκεκριμένη, δεν μπορεί να επέμβει ανθρώπινο χέρι. Είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι… Το συγκεκριμένο μηχάνημα το χρησιμοποιούσαν ταυτόχρονα άλλοι 13 άνθρωποι, γιατί δεν έπαθαν το παραμικρό; Ο εργαζόμενος ήταν πολύ έμπειρος χειριστής, εργάζεται από το 2013 ως χειριστής σε όλα τα μηχανήματα του Λουνα Παρκ. Η εμπειρία του είναι σαφής και δεδομένη» προσθέτει ο δικηγόρος Χρήστος Νάστος, μιλώντας στο Newsit.gr.
«Οι προδιαγραφές του συγκεκριμένου παιχνιδιού ήταν σύμφωνα με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες ισχύουν μέχρι και σήμερα. Πληρούσε όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας, είχε και πιστοποίηση από αρμόδιο φορέα, επίσης ο αρμόδιος φορέας πιστοποίησε και την εγκατάσταση του παιχνιδιού στον χώρο αυτό του Αλμυρού. Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι λειτουργούσε και άλλα 9 βράδια, γιατί δεν συνέβη κάτι ανάλογο τις προηγούμενες ημέρες; Ήταν ένα άτυχο περιστατικό, η κακιά στιγμήπου λέει και ο λαός. Αυτή είναι η πραγματικότητα και η άποψη η δική μου» λέει ακόμη ο δικηγόρος.
«Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια»
«Η θλίψη μας και η οδύνη για τον άδικο χαμό του παιδιού είναι τεράστια και έχουμε διατυπώσει δημόσια τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια της 14χρονης. Πριν πολλά χρόνια είχε συμβεί ένα ατύχημα στο συγκεκριμένο Λουνα Παρκ με αποτέλεσμα ένα παιδί να υποστεί σωματικές βλάβες, δεν είμαι όμως σε θέση να γνωρίζω περισσότερα διότι δεν χειριζόμουν εγώ την υπόθεση αυτή. Να λάβουμε υπόψιν όμως ότι επί 50 χρόνια η υπεύθυνη του Λουνα Παρκ ασχολείται με αυτό το αντικείμενο. Έχουν περάσει εκατομμύρια άνθρωποι από το συγκεκριμένο Λουνα Παρκ. Στα 50 αυτά χρόνια έχουν συμβεί 2 περιστατικά» καταλήγει ο Χρήστος Νάστος.
Τι έδειξε η νεκροψία – νεκροτομή
Από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και πολλαπλά κατάγματα επήλθε ο θάνατος της 13χρονης στον Αλμυρό Βόλου σύμφωνα με τα αποτελέσματα της νεκροψίας – νεκροτομής.
Συγκεκριμένα, μιλώντας στο newsit.gr, η Ιατροδικαστής Ελένη Ζαγγελίδου που έκανε την νεκροψία – νεκροτομή στο 14χρονο κορίτσι, αναφέρει πως ο θάνατος της επήλθε από βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση και βαριές κακώσεις στα κάτω άκρα. 
Η κηδεία της 14χρονης θα γίνει αύριο, Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου.
newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news