facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019

Πυροσβεστική: 39 δασικές πυρκαγιές μέσα σε ένα 24ωρο

Από Ω/19:00/16-09-2019 έως Ω/19:00/17-09-2019, εκδηλώθηκαν 39 δασικές πυρκαγιές.
Συνολικά επιχείρησαν: 575 πυροσβέστες, 172 οχήματα, 30 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (Μ.Ε.Τ.Π.Ε.) και περιοδικά τα εναέρια μέσα δασοπυρόσβεσης. Συνδρομή παρείχαν μηχανήματα έργου του Ελληνικού Στρατού, υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών και των ΟΤΑ, καθώς και εθελοντές πυροσβέστες με εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα.
Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο.
Σήμερα, 17 Σεπτεμβρίου 2019, στην περιοχή Μαριές Ζακύνθου εκδηλώθηκαν δύο (2) διαφορετικές εστίες πυρκαγιάς σε απόσταση 1 km περίπου μεταξύ τους και είναι σε ύφεση. Επιχειρούν 71 πυροσβέστες, 24 οχήματα, 1Ε/Π και 4Α/Φ. Συνδρομή στο έργο της πυρόσβεσης παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου του ΟΤΑ.
Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.
Απευθύνεται έκκληση στους συμπολίτες μας:
   • Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς
  • Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 ή στον Ευρωπαϊκό Αριθμό κλήσης 112
Για πληροφορίες αναφορικά με την πρόληψη δασικών πυρκαγιών, μπορείτε να ανατρέχετε στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο  Twitter.
Παρακαλούμε τους συμπολίτες μας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news