facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019

Πλακιωτάκης: Όλο το 2018 είχαν περάσει στα νησιά 33.000 μετανάστες, φέτος ήδη πέρασαν 31.000

Στη μεγάλη αύξηση των μεταναστευτικών ροών στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου αναφέρθηκε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης.

«Στο σύνολο της περσινής περιόδου ήταν περίπου 33.000, μέχρι τώρα είναι 31.000, οπότε σίγουρα υπάρχει μία μεγάλη αύξηση σε σχέση με πέρυσι και αυτό είναι κάτι που προφανώς μας προβληματίζει« είπε ο κ. Πλακιωτάκης προσθέτοντας ότι «είμαστε σε επαγρύπνηση 24 ώρες το 24ωρο».

«Είναι γεγονός ότι η Τουρκία διαχρονικά χρησιμοποιεί το μεταναστευτικό ως μοχλό πίεσης, οφείλεται εν πολλοίς και στη νέα μεταναστευτική πολιτική που ακολουθεί ο πρόεδρος Ερντογάν, χιλιάδες κόσμος έχει εκδιωχθεί από την Κωνσταντινούπολη και οι περισσότεροι έχουν καταλύσει τα παράλια, άρα αυτό είναι ένα γεγονός που σίγουρα μας προβληματίζει» είπε ο υπ. Ναυτιλίας.

Όπως τόνισε «πρέπει να δώσουμε μία ευρωπαϊκή διάσταση, αλλάζουν οι διαδικασίες παροχής ασύλου, από την άλλη το λιμενικό σώμα εξοπλίζεται με μέσα, ήδη προωθούμε το μεγάλο εθνικό πληροφοριακό σύστημα, αλλά και ένα εθνικό σχέδιο για την φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων της πατρίδας μας, οπότε θα έχουμε real time εικόνα για ολόκληρο το Αιγαίο»

Σε ερώτηση για τις άγονες γραμμές ο κ. Πλακιωτάκης σημείωσε ότι «την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινώσουμε το νέο πλαίσιο δρομολόγησης των άγονων γραμμών στην πατρίδα μας. Μέσα από αυτό το νέο πλαίσιο θα προβλέπεται και αυξημένη χρηματοδότηση και νέο βελτιωμένο πλαίσιο στην κατεύθυνση καλύτερων πλοίων με καλύτερες προδιαγραφές και με δυνατότητα πλοίου αντικατάστασης. Αυτό καταλαβαίνετε θα βελτιώσει πολύ τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες στην πατρίδα μας, με καλύτερα και ασφαλέστερα πλοία και από την άλλη βέβαια θα δρομολογήσουμε και νέες γραμμές διότι ξέρετε, όταν κατοικεί το 15% του ελληνικού πληθυσμού στα νησιά εμείς έχουμε την υποχρέωση να τα στηρίξουμε»



protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news